Op 18, 19 en 20 juni vindt Festival Mundial plaats in het Tilburgse Leijpark. De line-up van de 23e editie bevat namen van artiesten vanuit de hele wereld. Meer dan ooit, is Festival Mundial een smeltkroes van world music en culturen, zoals rock met een vleugje hiphop, Afrikaanse muziek met een opzwepende beat, aandacht voor latin en salsa, rumba van Nederlandse bodem en folkmuziek uit de Balkan met onmiskenbare punk invloeden. Op vrijdag 18 juni presenteert Festival Mundial: Radio 6 Soul Night. Radio 6 Soul Night is een sprankelende Soul avond met allure. Op het programma staan Alain Clark, Miss Casita, Waylon en Brown Hill & Band. En dat is precies wat Mundial wil laten zien: verschillende muziekstijlen met briljante rock & soul invloeden die in één vrijdagavond zijn samen gebracht. Op zaterdag en zondag presenteert Festival Mundial twee wereldsterren van formaat: N.E.R.D. is zaterdag de afsluitende act. Zondag staat Sean Paul op het podium. Buraka Som Sistema, Rachid Taha, Gentleman & The Evolution, Caro Emerald en Ozomatli maken het programma compleet. Eerder werden al Flogging Molly, Alison Hinds, Calle 13 en Babylon Circus bekend gemaakt. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Festival Mundial en de verschillende voorverkoopadressen.

Vrijdag 18 juni 2010
Alain Clark, Miss Casita, Waylon en Brown Hill & Band (programma onder voorbehoud).

Zaterdag 19 juni 2010
Amsterdam Klezmer band, Blue King Brown, Boom Pam, Buraka Som Sistema, Caro Emerald, Che Sudaka, Choc Quib Town, Dahka Brakha, Dicko Fils, Dubmarine, Flogging Molly, Fremdkunst XL, Gaita Ferro, Generation Bass Presents: Maga Bo, Gentleman & The Evolution, Hanggai, Indian Harmony Experience, Intwine, Jampara and the Batalion, Jovens de Periferia, La Pegatina, Mdungu, Metzo Djatah, N.E.R.D., Next Best Band, Sindicato Sonico, Staff Benda Bilili, Tres Coronas, Wafalme, Wind Afrique, Zulu Boy & Zonka (programma onder voorbehoud).

Zondag 20 juni 2010
Alison Hinds, Babylon Circus, BCUC, Calle 13, Caspian Hat Dance, Ceumar Group ft. Mike del Ferro, Depedro, Ikobe, Kirmizi, Lyapis Trubetskoy, Merdan Taplak Orkestar, Metzo Djatah, Mil Santos, Minyeshu, Narasirito Pan Pipers, No Blues, Orchestra Ismailia, Ozomatli, Purnati Dance Theater Company, Quique Neira, Rachid Taha, Sean Paul, Suarez, Taiwa Jazz Band, Timbazo, Victor Deme, Wind Afrique, Xindira Companhia (programma onder voorbehoud).

Inspire the World
Festival Mundial inspireert, maakt bewust, zet aan tot denken en creëert een open mind. Met de slogan ‘Inspire the World’ wordt het publiek gemotiveerd om zich in te zetten voor internationale samenwerking. Festival Mundial staat al jaren bekend om de mix van muziek, cultuur, sfeer en inhoud. Dit doet het festival in samenwerking met haar strategische partners: Oxfam Novib, Cordaid en ICCO.

In de horeca en aankleding op het festivalterrein zijn de inhoudelijke doelstellingen ook terug te vinden. De bezoeker kan Festival Mundial niet alleen horen, de bezoeker kan Festival Mundial ook proeven en beleven. Van wereldse en biologische gerechten, tot Fair Food.

Camping
Voor een complete festivalbeleving kunnen bezoekers terecht op de camping. De camping is gevestigd op het festivalterrein. Nieuw dit jaar is dat er akoestisch entertainment op de camping te vinden is.

De wereld komt naar je toe
Ook dit jaar zijn er artiesten uit de hele wereld op tournee speciaal voor Festival Mundial. Tien muziek-, dans- en theatergroepen uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië reizen door Nederland en België om zichzelf te presenteren en hun verhaal te vertellen. De Mundial groepen zijn: Jovens de Periferia (Brazilië), Wind Afrique (Ghana), Gaita Ferro (Kaapverdië), Xindira Companhia (Mozambique), Ikobe (Rwanda), Metzo Djatah (Senegal), Taiwa Jazz Band (Zuid Afrika), Dicko Fils (Burkina Faso), Indian Harmony Experience (India) en Purnati Dance Theatre Company (Indonesië). Deze groepen doen diverse plaatsen aan en sluiten hun tournee af met een optreden tijdens Festival Mundial.

Kaartverkoop
Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop van Festival Mundial www.festivalmundial.nl, via voorverkoopadressen en aan de kassa.

Een toegangskaart voor Radio 6 Soul Night kost €20 in de voorverkoop en €25 aan de kassa. Een combinatie ticket met een dagkaart zaterdag of zondag en passe-partout Festival Mundial is met een lucratieve korting mogelijk.

Een dagkaart voor zaterdag of zondag kost €15 in de voorverkoop en €25 aan de kassa. Een passe-partout is geldig op zaterdag én zondag en bedraagt €25 in de voorverkoop en €40 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree onder begeleiding van een volwassene.