Dat Zwitserland meer te bieden heeft dan uitstekende wintersportgebieden bewijst deze band uit Basel. Hun vorige album, Parasites and worms werd al prima ontvangen door liefhebbers en critici. Met ‘IV’, inderdaad hun vierde plaat, bewijst  Pure Inc dat ze het nog lang niet verleerd zijn.

Nee, Pure Inc is abslouut geen eendagsvlieg. De mannen maken een mooie mix van hardrock en grunge. Ook de alternatieve rock komt om de hoek kijken. Zelf omschrijven ze hun stijl als 10 gram Led Zeppelin, 20 gram Black Label Society, 30 gram Alice in Chains en 40 gram Soundgarden. De band speelt melodieuze rock met een ruige rand eraan gebaseerd op grootheden uit de Amerikaanse rockindustrie. Het is dan ook niet verrassend dat bijvoorbeeld Alice in Chains en Soundgarden hun grote voorbeelden zijn. Daarnaast wordt ook Led Zeppelin genoemd als een grote inspiratie van de band. Oplettende luisteraars zullen zeker ook gelijkenissen horen met Black Label Society.

Maar het is vooral de eigen stijl die opvalt. Uiteraard horen we de invloeden van de grotere namen uit het genre, maar het is bovenal de stem van Gianni die me bij blijft. Wat een heerlijke rauwe rockstem heeft deze frontman. De cd is gevarieerd met rauwe beuknummers en wat langzamere songs. Ook tekstueel gooien ze het telkens over een andere boeg met lichtvoetige maar ook zware onderwerpen. Deze hardwerkende band heeft daarnaast een goede livereputatie.  Eén ding is zeker. Als ze in de buurt zijn, ga ik kijken. Heel zeker weten.