Oude hardrock wordt weer opgepoetst en opnieuw uitgebracht.

Het debuut album van Quartz, afkomstig uit Birmingham zoals zoveel bands, dateert al uit 1977. Zanger Mike Taylor overleed in 2016, gitarist/toetsenist Geoff Nicholls, die ook in Black Sabbath meespeelde, overleed aan longkanker in januari 2017. De resterende leden op dit album zijn gitarist Mick Hopkins, bassist Derek Arnold en drummer Malcolm Cope. Deze laatste drie vormen met zanger David Garner sinds 2011 de vaste bezetting van Quartz.

Tony Iommi, gitarist en leider van Black Sabbath produceerde het eerste album voor de band. In het openingsnummer Mainline Riders is zijn inbreng goed te horen, een lekkere zware en trage riff vormt de opening. Het is een typisch Sabbath nummer. Iommi zou ook op een aantal nummers meegespeeld hebben, maar omdat hij bij een andere platenmaatschappij zat op dat moment wordt zijn naam niet genoemd bij de credits. Tijdens de opnames hebben Brian May (Queen) en Ozzy Osbourna ook nog bijdrages geleverd maar deze hebben het uiteindelijke album niet gehaald.

Het album is niet heel erg heftig en geeft weer waar de hardrock zich op dat moment bevond. Street Fighting Lady en vooral Hunter zijn erg ritmisch. De gitaarpartijen zijn het hoofdingrediënt van het album. Smoke is een rustig intermezzo op gitaar gevolgd door het rockende Around And Around.

Negen nummers hardrock historie die het verdient om opnieuw onder de aandacht te komen. De band heeft nooit hits kunnen scoren maar heeft zeker zijn steentje bijgedragen in de ontwikkeling van de hardrock.