Een beetje vreemd maar wel lekker. Enige verschil met deze band en Rivella is dat Rivella gruwelijk smerig is en de muziek van dit Canadese viertal wel te pruimen is. ‘Lights From Paradise’ is het tweede album van Quest For Fire. De band bestaat uit leden van twee andere bands, The Deadly Snakes en Cursed, en maken sinds 2007 een soort muziek waar ik eerlijk gezegd geen label aan durf te hangen.

Het schijnt overig stonerrock te heten. Trage voortkabbelende muziek. Psychedelisch is ook een term die vaak met deze tak van muziek verbonden wordt. Het is een experimentele plaat geworden waarop duidelijk de invloeden van de band te horen zijn. De heren hebben zich voornamelijk laten inspireren door 70er jaren rockbands. Ook is het overduidelijk dat Pink Floyd een groot voorbeeld is. Ook is het gebruik van lange instrumentale stukken kenmerkend op deze overigens ‘maar’ acht nummers tellende plaat.

De cd opent sterk met het nummer ‘The Greatest Hits By God’, een bijna acht minuten durend stuk waarin de luisteraar direct kennis maakt met allespecten van de band inclusief gastvioliste Sophie Trudeau. Het nummer wordt mooi opgebouwd en na het hoogtepunt zorgvuldig weer afgebouwd. Daarna laat de band zich van een andere kant horen met ‘Set Out Alone’, een track waarmee de Canadezen de beuk erin gooien. Ook ‘In The Place Of A Storm’ rockt heerlijk. Afsluiter ‘Sessions Of Light’ wordt ondanks het feit dat het nummer de tien minuten nadert, nergens saai.

Aan de ene kant kan ik nooit echt wennen aan dit soort experimentele muziek. Aan de andere kant is dit juist waar de muziekliefhebber op zit te wachten. Het is anders, ontoegankelijk, vreemd, eigenwijs en bovenal geniaal. Het is weer eens wat anders dan de hapklare top40-brokken die de consument door de strot worden geduwd. Daarnaast is het typisch een plaat die groeit naarmate je hem vaker luistert. Na meerdere luisterbeurten kan ik er ook niet meer omheen. Ik wil meer!