Café Kaatje in Oss heeft met regelmaat op zondagavond een band geprogrammeerd staan. Zo ook op de avond van 20 februari waar Radio Blackout het affiche siert. De band uit Oss timmert al een behoorlijke periode aan de weg en heeft vanavond twee sets van zo’n drie kwartier op het programma staan. De band heeft afgelopen jaar hun debuutplaat uitgebracht, maar zoals de speeltijd al aangeeft, er staat wat meer te verwachten……..

Het is niet druk als de band aan hun thuiswedstrijd begint. Het weekend zal voor velen hun tol hebben geëist, maar de sfeer is er vanavond niet minder om. De band stapt het podium af en trapt af met een mooie versie van “Telescope”. Café Kaatje beschikt over een klein podium, waarbij al snel blijkt dat bijna elke vierkante centimeter gebruikt wordt. Het podium staat echt ramvol, versterkers, gitaren, een drumstel en natuurlijk de band zelf, waarbij drummer Tom Delforterie bijna niet meer te zien is en echt achter de overige bandleden blijkt te zitten De band speelt vanavond, zoals verwacht, veel nummers van hun debuutplaat “Radio Blackout” en dat gaat ze ook vanavond prima af. Wat opvalt, is dat er geknutseld is aan een aantal nummers. Nieuwe arrangementen maken het toch net weer wat anders, wat mooier. Als het harde “Silver” geklonken heeft bewijst de band dat er ook akoestisch gespeeld kan worden. Een schitterende versie van het nummer “Killing Stories” passeert de revue, waarbij bassist Maikel van Lent gebruikt maakt van een of ander klein keyboard. Vervolgens wordt er een geheel nieuw nummer gespeeld en dit nummer `Delight` wordt ook enthousiast door het publiek ontvangen, waarna de band even een pauze inlast.

Het tweede blok van de setlist wordt ingeluid met wederom een nieuw nummer. De band heeft niet stilgezeten en onder de voorlopige titel wordt `New` gespeeld. Normaliter worden de teksten gezongen door zanger Maikel Smits, maar voor het, alweer een nieuw nummer, `Lin` gaat gitarist Tim Ruterink de vocalen waarnemen. Ook dit nummer blijkt een voltreffer en de band bewijst dat er nog voldoende inspiratie is voor nieuwe nummers. Radio Blackout waagt zich vanavond ook aan een cover en wel eentje uit een volkomen andere hoek. `Hello` van Martin Solveig wekt op vele lachspieren en de band weet het nummer weldegelijk te laten rocken. Zoals vaker sluit de band af met twee sterke tracks. Na een stevige `On Your Radio` zet de band hun langste nummer `Sympathy For The Lost` in en neemt het publiek nog eenmaal tien minuten mee op een mooie trip.

Echter blijkt een aanwezige dame in het publiek, als de band het podium heeft verlaten de band nog eenmaal terug te halen door het scanderen van `nog een liedje`. De band geeft gehoor aan deze vraag en zet voor de laatste keer vanavond hun voeten op het podium om het publiek nog éénmaal te vermaken met hun rockende klanken. De band heeft progressie geboekt en we zien de heren graag weer een keer terug!