Het Duitse Railroad timmert alweer een flink aantal jaren aan de weg en heeft inmiddels door vele optredens een fanatieke schare fans weten te veroveren. Zo stonden ze vorig jaar nog op de Zwarte Cross. Ben je fan van bands als AC/DC, Status Quo, Rose Tattoo en Georgia Satellites, dan ben je bij Railroad aan het juiste adres.

Something good is na het geweldige Where to go uit 2007 het tweede volwaardige album van de band. En feitelijk gaat Something good verder waar Where to go ophield. Dat houdt in, heerlijke ongecompliceerde boogierock, met hart en ziel gespeeld.

Een verschil met Where to go is er echter wel. De band heeft een nieuwe ritmesectie. Met Marcin Kuziel op drums en Tobey Nikorowitsch op bas lijken gitarist Tim Schwarz en zanger/gitarist Arne Dieckmann eindelijk de definitieve line-up gevonden te hebben. Muzikaal is er weliswaar niks veranderd, toch klinkt de band overtuigender dan ooit.

Het eerste nummer Bottle of beer hakt er direct lekker in en is tevens een van de beste songs van het album. Andere hoogtepunten zijn het titelnummer, dat meer op Status Quo lijkt dan Status Quo zelf, en het te gekke I have to go. In beide songs is ook een hoofdrol weggelegd voor de leadzang van Dieckmann (Something good) en Nikorowitsch (I have to go). Verder zijn Let´s talk about, Ready to rock en Under construction eveneens niet te versmaden. Het swingt allemaal de pan uit, mede door de heerlijke gitaariffs.

Vergelijkingen met AC/DC zijn er ook. Luister maar eens naar I can´t handle you. Het is niet alleen de stem van Dieckmann doet je aan Bon Scott denken maar ook muzikaal zijn de invloeden van AC/DC duidelijk te horen. Het hoogtepunt is echter het “rustpuntje” van het album getiteld Thinkin’. Mede door het mooie twin-gitaarwerk doet het me zelfs een beetje aan Thin Lizzy denken. Het nummer heeft een echt jaren zeventig feel.

De productie is prima verzorgd. Alles klinkt heel naturel. Vooral de gitaarsound is mega vet. Daar kunnen veel bands die albums in eigen beheer uitbrengen nog veel van leren. Nogmaals, als je liefhebber bent van energieke boogierock en ben je fan van bovengenoemde bands, dan is Railroad inderdaad “something good” voor jou!