Het komt vaker voor dat bands een jubileum te vieren hebben. Grote acts in Nederland bereiken met regelmaat een mooie leeftijd, maar ook vallen bands uiteen voordat er überhaupt een lustrum te vieren valt. Binnen de coverbands wil het nogal eens voorkomen dat dit gebeurd, maar hierop zijn de mannen van Rattlesnake Shake een behoorlijke uitzondering. Al jarenlang bewijzen ze op elk podium er een feest van te kunnen maken en vanavond in de Pas te Heesch zijn de verwachtingen dan ook weer hoog gespannen. De band viert vanavond hun 20 jarig jubileum en Rockportaal viert dit feest graag mee!

Het feest van vanavond wordt geopend door Strike 2. Deze jonge coverband uit Lith doet erg hun best om de zaal op te warmen. Met covers van onder andere The Cranberries, 4 Non Blondes, Liquido en Guns ’n Roses lukt dit vrij aardig. De band heeft er duidelijk zin in en het geheel komt niet verkeerd over. Helaas blijken de bezoekers van vanavond graag het voorprogramma te overstemmen, want het geroezemoes van het publiek is een behoorlijk storende factor. Desalniettemin gaat Strike 2 vrolijk door en worden allerlei klassiekers door de band uitgevoerd. Deze band heeft dan ook voldoende potentie om in de toekomst nog op allerlei podia te kunnen gaan stralen, waarbij de grote tentfeesten, braderieën en kermissen absoluut muzikaal opgeluisterd mogen worden opgeluisterd door deze band. Zo is de hoofdact van vanavond ook eens begonnen.

Als dan ook de klok elf uur geslagen heeft is het tijd voor de mannen van Rattlesnake Shake. Er hangt nog een groot doek voor het podium als de band met hun eerste nummer begint. Ze trappen af met een nummer van Pink Floyd en de schimmen van de band worden zichtbaar op het doek. Zowaar blijkt hun “Another Brick in the Wall” een symbolische doorbraak naar een nieuw tijdperk. Een mijlpaal is bereikt en als het doek wordt neergelaten kan het feest echt beginnen. Gekleed in speciaal voor het jubileum ontworpen shirts gaat de band er meteen helemaal voor. Er passeren veel grote hits die door de band op geheel eigen wijze worden gespeeld. Van “Down Under” van Men at Work tot een “Amadeus” van Falco, de band laat elk nummer schitteren. Wat ook een mooi gezicht is zijn de schermen op de achtergrond. Op deze schermen komen allerlei visualisaties voorbij en plots zien we op het scherm het jaartal 2011 langzaam 20 jaar teruglopen. De tijd wordt even teruggedraaid naar het moment dat de band begon.

De band staat dan ook even stil bij de tijd dat het allemaal begon. Twintig jaar geleden bestond de band nog niet uit de bezetting zoals deze nu is. Oud-bandleden Richard Zopfi, Rob van Druenen, Erik de Vocht,  Ron van Herpen en Heino Ploegmakers maakten ooit deel uit van Rattlesnake Shake en vanavond zijn ze allemaal aanwezig om nog eenmaal het podium met de mannen te delen. Een mooi gezicht om deze oude bezetting nog eens te zien stralen en ook meteen de hits van toen te zien spelen. Rond die tijd waren ze bekend om hun uitvoeringen van ‘A Forest’ van The Cure en ook Marilyn Manson’s “Beautiful People”. Het was echter enkel covermateriaal wat er toen klonk. De band wist op een magnifieke manier Extince en Rage Against the Machine te mengen en vanavond komt dan ook hun Spraakwater voorbij. Mooi om Eugene deze track te horen zingen. Voor velen een historisch moment, danwel een stukje jeugdsentiment

De band is er vanavond ook van bewust dat hun trouwe fans vanuit het gehele land zijn gekomen om het feest bij te wonen. Zanger Jan somt een aantal plaatsen op en het publiek laat duidelijk van zich horen als hun woonplaats voorbij komt. De fans worden vanavond dan ook getrakteerd op veel hits en een mooie show. Een aantal jaar geleden won de band de publieksprijs van de Clash of the Coverbands en hun grote Babica haalde zowaar de hitlijst. Natuurlijk komt hun grote hit vanavond voorbij en tijdens het nummer gaan er grote ballonnen door het publiek en daalt er confetti over het publiek neer. Het feest is helemaal los.

 Het toegift van vanavond lijkt dan ook het toetje voor het groots aanwezige publiek. Een vrije bewerking van “Seven Nation Army” klinkt en het publiek lalt graag een stukje mee. Er werd vanavond dan ook veel meegezongen en niet enkel in het Engels of Nederlands. De Franse cover van vanavond “Non Non Rien N’a Changé”vindt ook luidkeels gehoor en zo blijkt dat Rattlesnake Shake ook over de talen beschikt. Maar naast de vocalen is het gitaarspel ook erg goed. In het allerlaatste nummer van vanavond laten ze, samen met alle oud-bandleden nog eenmaal horen en tevens spreken ze hun hoop uit voor de toekomst met AC/DC’s “Let There Be Rock”. Hier valt enkel nog maar aan toe te voegen “Let There Be Rattlesnake Shake!”