Nederland kent een groot aantal coverbands. Elk weekend is er wel ergens een band aan de gang, in een feesttent, op een bruiloft, maar niet vaak in een concertzaal. Om daar te mogen staan moet je wel iets speciaals in petto hebben. Zo dachten de heren van Rattlesnake Shake uit Oss er ook vast zo over. De Groene Engel in Oss werd omgetoverd tot een Middeleeuws kasteel, waarbij de hofnar en zijn minstrelen er een mooie avond van maakten.

Bij aankomst bij de Groene Engel stuitten we buiten al meteen op een middeleeuws tafereel. Figuranten zorgen voor een waar toneelstuk buiten en de bezoekers weten even al niet meer wat ze wachten staat. Er staat nog meer aankleding te verwachten, want ook de ingang naar de zaal is behoorlijk versierd. We gaan niet zomaar de zaal in, de ingang van de zaal is wel zo mooi versierd alsof we een kasteel binnentreden. Met mooie doeken worden we welkom geheten en ook de zaal heeft een metamorfose ondergaan. Er hangen een groot aantal vlaggen en we blijken op een Middeleeuws feest beland te zijn. De muziek staat hard en er zijn al flink wat bezoekers die graag willen zien wat er op het podium staat te gebeuren. Dit laat nog even op zich wachten en rond half 10 mag het voorprogramma Dr. Rock aftrappen.

De supportact stond jaren geleden ook al eens in het voorprogramma van Rattlesnake Shake. Met hun metalcovers krijgen ze de handen op elkaar en er wordt her en der behoorlijk meegezongen. De bezoekers van de Groene Engel vanavond zijn dan ook wel liefhebbers van stevige gitaren en horen graag hoe Dr. Rock nummers van onder andere Iron Maiden laat klinken. Over het bezoekersaantal mag de supportact ook niet klagen, want terwijl ze met hun show bezig zijn staat de zaal al bomvol. Als dan ook de laatste tonen van hun show hebben geklonken is iedereen al snel klaar voor het volgende. Wat heeft Rattlesnake Shake vanavond in petto? Wat houdt hun show die in het teken van “Medieval, The Dark Ages” in?

Het antwoord volgt vrij snel. Als het optreden begint zien we dat het podium ook een metamorfose heeft ondergaan. Grote muurpanelen sieren het podium en even staan we midden in de balzaal van een groot kasteel. In monnikenpakken komt de band op om vervolgens meteen af te trappen met “Du Hast”, een cover van Rammstein. Dit wordt meteen hartelijk ontvangen en velen zingen graag met de band mee. Zo ook op het nummer `Rock Me Amadeus` wat er meteen na volgt. Sinds 1991 is Rattlesnake Shake al actief en heeft sinds die tijd al heel wat optredens achter de rug. Ook ver buiten hun eigen provincie Noord-Brabant heeft de band een flinke schare fans, want er zijn bezoekers aanwezig uit Amsterdam, Rotterdam en zelfs Groningen. Iedereen hoort de band dan ook graag spelen en met een gevarieerde setlist weten ze iedereen goed te vermaken.

[singlepic id=15454 w=320 h=240 float=left]Ze hebben er zelf ook een behoorlijke lol in en vinden het erg leuk om weer voor eigen publiek te spelen. Ze doen dan ook enorm hun best en hoewel zanger Jan Loeffen meestal voor de show zorgt hebben ze ook een goede tweede man in hun gelederen. Zo horen we Eugene Dappers met regelmaat meebrullen en zijn alle blikken op hem gericht als hij Rob Zombie´s `Dragula` op zich neemt. Hierbij wordt hij vergezeld door twee dames die naast wat dansjes ook op een drum slaan, wat besprenkeld wordt met water. Met elke klap spat er water op, wat een mooi effect oplevert. Dit water wordt overigens telkens bijgevuld door een duistere assistent. Maar Eugene horen we ook rappen vanavond. `Ice Ice Baby` horen we niet snel door een coverband, maar vanavond zit deze wel in de setlist. Ware het niet dat er ineens een `Rollin´` van Limp Bizkit doorheen schalt. Er zit dan ook veel variatie in de setlist, maar soms blijft het `Medieval`-gehalte soms wat achterwege.

Maar wie maalt er eigenlijk om. Het publiek wordt simpelweg getrakteerd op een leuke show, waarbij voldoende valt mee te zingen. Vooral als Rattlesnake Shake hun hit `Babica` inzet. Dit nummer mag hun lijflied genoemd worden en bereikte jaren geleden zelfs de hitlijst. Niet veel later lijkt de show het einde genaderd te hebben, maar er is een geweldige uitsmijter voor het laatst bewaard. Een klassieker van Manowar wordt ingezet en zo zorgt de band uit Oss toch voor een `Middeleeuws` randje aan de afsluiter van de avond. Wie heeft er vroeger niet al eens meegebruld op `Battle Hymn`? De bezoekers van de Groene Engel in ieder geval wel, want ook nu doen ze graag mee. Nog eenmaal gaat iedereen helemaal los en dan is het Middeleeuws feestje toch echt afgelopen, weer terug naar de realiteit…….

[nggallery id=1289]

[nggallery id=1290]