Ratz is een uit Eindhoven komende rock n’roll band. Wat hun zo speciaal maakt is dat ze alleen Nederlandstalige  rock n’roll liedjes hebben en dat het ook erg goed klinkt. Het was alweer een jaar geleden dat ik ze voor het laatst had gezien en dit optreden kon ik gewoon niet missen, want een tijd terug hebben ze besloten om uit elkaar te gaan. Dit zou hun laatste optreden worden.

Na een uurtje rijden komen we aan bij Lokaal 8 in Veldhoven. Binnen zien we dat we niet de eersten zijn. Na een praatje te hebben gemaakt met de bandleden van Ratz begint het voorprogramma. Op het voorprogramma staat het bandje The Dirty Denims. De voor mij onbekende band spelen net zoals Ratz rock n’roll alleen dan in het Engels. Terwijl ze beginnen komt er steeds meer publiek in de zaal dus de stemming komt er goed in.

Jammer genoeg voor The Dirty Denims komt het publiek niet echt naar voren tijdens hun optreden terwijl sommige wel gezellig aan het dansen zijn. The Dirty Denims hebben in 1 woord lekker gespeeld. Goede rock n’roll muziek, zoals het hoort.

Dan na een korte pauze komt de band waar iedereen op gewacht heeft. Ratz!  Na 2 maanden niet te hebben gespeeld klimmen ze voor de laatste keer het podium op. Nadat de eerste paar noten worden gespeeld komt het publiek los, voor het podium word er plek gemaakt om te dansen. En dat kan goed op deze rock n’roll muziek! Ratz speelt een aantal oude nummers en ook de 2 nieuwe nummers. Het enigste wat ik nog kan zeggen is dat het optreden erg goed was en het erg jammer is dat deze mannen stoppen. Zes jaar terug begonnen met spelen en nu gestopt. Weer een goede rock n’roll band die stopt.

[nggallery id=352]

[nggallery id=351]