[singlepic id=19209 w=320 h=240 float=left]De avond wordt geopend door de Ierse singer songwriter Bjorn Baillie. Een aparte keus in de zin dat je deze man niet zou verwachten als support voor een rocker als Richie Sambora. En zo denkt ook het publiek want verder dan wat mee knikkende hoofden op de softe (maar wel aangename) songs van Baillie komt het in het begin niet. Pas als Baillie zijn camera tevoorschijn haalt en vraagt of Hollanders harder kunnen juichen dan de rest van Europa, gaan de handen in de luchten en de strotten open. Na enkel twintig minuten houd Baillie het voor gezien.

Als de lichten uit gaan en er een groep silhouetten op het podium verschijnen begint het publiek luid te juichen en de sfeer is goed voelbaar. Bij het aanslaan van het eerste akkoord springt er een enorm scherm van led lichten aan, en het is overduidelijk: Dit wordt een top show! Ter promotie van zijn nieuwe album Aftermath Of The Lowdown, zijn eerste solo album sinds 14 jaar, is Richie Sambora (beter bekend als de gitarist van Bon Jovi), naar de Melkweg gekomen. De eerste show op 9 oktober was zo snel uitverkocht dat deze Amerikaanse rocker het op de 10e nog eens even dunnetjes over mag doen. En hoe hij dat doet: met een enorm strakke band als support maakt deze man er een feest van en brengt nieuwe nummers van zijn laatste CD ten gehore evenals de gouden ouden. Wat wel leuk is, is dat hij een Ipad op het podium heeft staan die vastgeplakt zit op een muziek ezel, en daar zijn teksten van af staat te zingen. Je kunt dus niet zeggen dat deze man niet mee gaat met de tijd autocue anno 2012.
Als Richie even later met cowboyhoed het podium opkomt sluit hij zijn set met de Bon Jovi hits Wanted Dead Or Alive en These Day. Een geweldige afsluiting van een geweldig concert.

[nggallery id=1614]