Als je je band vernoemt naar een nummer van The Beatles, verwachten we puntige poprocksongs met kop en staart… en laat dat nou precies zijn wat de Utrechtse band Rigby maakt! In 2009/2010 was Rigby de huisband van De Wereld Draait Door en sindsdien gaat het alleen maar stroomopwaarts met de band. Een 3FM Megahit, een eigen radioprogramma en een Grolsch-commercial: Rigby heeft het allemaal. Deze zomer zat de band in de studio om hun derde album op te nemen. De single “One Life To The Next” was de eerste zeer succesvolle single van dit album. Daarna volgde “Take a chance” en begin september de derde single “Can’t dance (But I can move)”. Aldus Tivoli.nl.

Vandaag komt Rigby’s 3e album “Fire & Ice & Sugar & Spice” uit en dat vieren ze in hun thuisstad Utrecht met een speciale albumreleaseshow! Dit is vooralsnog de enige clubshow die de band dit najaar zal geven. Voor hun derde album gooien ze het over een andere boeg. Immers: 3 is the magic number. Rigby 3.0 is een driemansband (componist, zanger, gitarist, pianist Christon Kloosterboer, bassist Lars van Starrenburg en drummer Bart Meeldijk), die waar nodig samenwerken met andere talenten. Op het nieuwe album zijn dat niet de minsten: Rigby-gitarist van het eerste uur Clemens Blacquière is weer te horen en toetsenist Merijn Eugelink draagt zijn steentje bij.

Vanavond staan Christon, Lars & Bart op het podium met gitarist Rory de Kievit en toetsenist Merijn Eugelink. Maar dit is niet het enige wat de band in petto heeft voor het publiek in Tivoli. Halverwege de set zullen er ook nog een aantal special guests acte de presence geven. Maar zover is het nog lang niet… De band trapt af met de eerste track van hun nieuwe album. Na “Suitcase full of dreams” is het gelijk duidelijk, iedereen heeft zin in een feestje! Een dubbel feestje, want drummer Bart is vandaag ook nog eens jarig en natuurlijk wordt er voor hem gezongen. Naast de nieuwe nummers komen gelukkig ook nog wat “oude” langs. Het eerste gedeelte van de set wordt afgesloten met “One song”, wat in 2009 de officiële themesong van 3FM’s Serious Request was. Daarna kondigt zanger Christon de special guests aan, namelijk: Ed Struijlaart, Only Seven Left en Lucas Hamming. De derde naam is last minute gewijzigd, in eerste instantie zou Dotan optreden, maar dit gaat niet door.

Alle special guests spelen hun eigen versie van een Rigby-nummer. Ed Struijlaart heeft zijn gitarist Michel v.d. Zanden meegenomen, ze spelen het nummer “Pass you by”. Wat een stem heeft die man! Een mooie vertolking van het nummer, inclusief publiekswedstrijd “wie zingt het hardst mee?!”. Vervolgens stappen de heren van Only Seven Left het podium op. Vol energie en enthousiasme spelen ze “Parade”. Als laatste is het de beurt aan Lucas Hamming, die invalt voor Dotan. Zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar speelt hij het nummer “Always you” en dat doet hij hartstikke goed. Maar hoe leuk deze artiesten ook zijn, toch is het publiek extra blij als Rigby zelf weer op het podium verschijnt.

Het feestje gaat door met “One life to the next”, wat door iedereen in de zaal uit volle borst wordt meegezongen. Maar een cd-presentatie zou geen cd-presentatie zijn, zonder overhandiging van de nieuwe cd. 3FM DJ Domien Verschuuren heeft de eer om de eerste exemplaren te overhandigen aan alle bandleden. En niet alleen alle bandleden krijgen een ingelijste versie van “Fire & Ice & Sugar & Spice”, er is ook een exemplaar speciaal voor geluidstechnicus & producent Robert Goudswaard. Dan is het tijd voor de nieuwste single “Can’t dance (But I can move)”. Zanger Christon laat zien dat hij zeker kan bewegen, maar of het dansen te noemen is? 😉 De band heeft het in ieder geval onwijs naar z’n zin en knalt door tot het laatste nummer. Ook het publiek springt, danst en zingt tot het einde van de set.

De nieuwe nummers zijn afwisselender, energieker en rijker. Met de komst van een synthesizer en een drumcomputer wordt de muziek naar een volgend level getild. De vorige albums waren ook goed, krachtig en muzikaal. Maar met “Fire & Ice & Sugar & Spice” klimt de band toch net weer een treedje hoger. Er is hard voor gewerkt en dat is te horen.

Als afsluiting van de avond draaien 3FM DJ’s Domien & Tjibbe tot in de late uurtjes lekkere dansplaatjes. Er wordt door de band en het publiek uitbundig gedanst en/of bewogen op het welbekende “Gangnam style” en er wordt door velen geproost op deze avond. Rigby kan terugkijken op een geslaagde cd-presentatie.