Een feestje zou het worden, zo was vooraf aangekondigd. Een feestje ter ere van het 50 jarig bestaan van de Rolling Stones en wie weet het begin van iets moois. Onwillekeurig moet ik hierbij aan de Def Americans denken, die een aantal jaren geleden een soort gelijk initiatief namen. Ook zij begonnen bij Dynamo. Tegenwoordig verkopen ze zonder problemen de grote zaal van de Effenaar uit. Een feestje vieren doe je meestal niet alleen en dus heeft de organiserende band, Rock ’n Roll Circus een heel blik  bevriende muzikanten en bands uitgenodigd mee te vieren.

[singlepic id=17153 w=320 h=240 float=left]Tegen een uur of negen, met de concertzaal van Dynamo al aardig gevuld, begint het voorprogramma. Onder de noemer “Eindhoven All Stars” krijgen we een potpourri van bekende en minder bekende artiesten voorgeschoteld. Achtereenvolgend zijn dat: The Mississippi Delta Brothers, Ernest van Aaken, The Woodstock Tribute Band en Astrid Kunst en Daan Koch.  Een zeer afwisselend en vermakelijk voorprogramma dat de sfeer er goed in krijgt. Soms jammer dat de optredens zo kort duren.

Onder de dekking van een mistig intro betreedt Rock’n Roll Circus het podium. De band heeft de ambitie de meest waarheidsgetrouwe Stones cover band van Nederland te worden en laat dat zeker horen. [singlepic id=17163 w=320 h=240 float=right]Meteen klappen de heren erin met Can’t Always Get What You Want, de trendsetter voor de rest van de avond. In het acteerwerk van zanger Jack van der Kruijs is het moeilijk geen trekjes van Mick Jagger te vinden. Er volgen talloze bekende en minder bekende Stones nummers waarbij bij tijd en wijle het toch al volle podium nog voller wordt gepakt. Het publiek vermaakt zich prima maar lijkt een beetje afwachtend. Wellicht is dat het enige “minpuntje” van de avond, op een enkel moment na, blijft er een afstand tussen publiek en band. Aan de energie die de band uitstraalt  ligt dat zeker niet overigens. Als bij het voorlaatste nummer Peter van Elderen een rifje mee komt slaan lijkt het alsof er nog ergens een reserve blik hoogenergetische enthousiasme gevonden is en gaat men er vol gas tegen aan. Dikke pret op het podium en ervoor.  Ik had een feestje  verwacht en heb het dubbel en dwars gekregen.

[singlepic id=17178 w=320 h=240 float=left]Omdat sommige mensen er nooit genoeg van kunnen krijgen is er voor de diehards een after party georganiseerd in de kelders van Dynamo. Deze wordt afgetrapt door de Dirty Denims. Behalve eigen nummers komen er weer wat Stones covers voorbij. De after-after party door de  Def Americans moeten we helaas aan ons voorbij laten gaan.

Al met al was het een heerlijk avondje rock ’n roll. Gezien de kwaliteit en de enorme bak energie die de band weet over te brengen zou het mij niet verbazen als Rock ’n roll circus niet alleen de meest waarheidsgetrouwe, maar gewoon de beste Stones coverband tout court zou worden.

Setlist Rock ’n Roll circus: Can’t Always Get What You Want, Around and Around, Walking the Dog, Not Fade Away, Streetfighting Man, Honky Tonk Woman, Bitch, Brown Sugar, Satisfaction, Red Rooster, Love in Vain, Straycat Blues, Gimme Shelter, Dead Flowers, Sympathy for the Devil, Jumping Jack Flash.

[nggallery id=1448]

[nggallery id=1449]

[nggallery id=1450]