“Het is weer eens tijd wat anders te gaan doen” vertelde  Jack van der Kruijs, de frontman,  mij enige tijd geleden back stage bij de Effenaar. Zoals de promo aan gaf zijn de leden ex-vanalles, [singlepic id=15211 w=320 h=240 float=left]ex-Spades, ex-Barbabob, Def Americans, ex-Elconjo, Denvis and the real deal.En nu staan ze met elkaar als Rock n Roll Circus op het podium van de Rambler. De meest bekende toevoeging is wellicht Bjorn van den Doelen op Gitaar.

De Rambler is al aardig gevuld als Ernest van Aaken het podium betreedt.  Samen met zijn gitaar tracteert hij ons op een heerlijk robbertje blues. Met zijn rauwe stem en heerlijk gitaarspel een prima opwarmertje voor het feestje dat zo komen gaat.

Zoals de naam van de hoofdact al doet vermoeden hebben we te maken met een Stones tribute band. Rock n roll circus is namelijk de naam van een project van de Rolling Stones uit 1968 en een film daarvan uit 1996. Dat tributen doen ze heel verdienstelijk. [singlepic id=15201 w=320 h=240 float=right]Als ik naar een Stones concert kijk, krijg ik het gevoel van een geoliede machine, een trein die maar doordendert. Dat gevoel krijg ik vanavond ook, ondanks, of misschien wel dankzij, de club setting van de Rambler (toch anders dan een met een miljoen mensen gevuld Copa Cabana). Niet slecht voor een band die nog niet zolang in deze samenstelling speelt.  Al met al was een prima avond en ik kijk uit naar de grote show die 23 juni a.s. bij Dynamo staat gepland.

 

[nggallery id=1268]

[nggallery id=1269]