Vanavond staat in de kleine zaal van de Effenaar Anneke van Giersbergen met haar nieuwe band. Ze tourt rond in Nederland om ons haar nieuwe album genaamd “Everything Is Changing” (dat in januari dit jaar uitkwam) te laten horen. Het album nam ze bijna helemaal op in haar studio aan huis.

Anneke van Giersbergen is voor mij  bekend als de zangeres van de band The Gathering. Vanaf 1994 was zij  de leadzangeresin deze band.. Omdat ze zich meer op haar privé-leven wilde richten stopte ze in 2007 en begon ze een solocarrière. Ze startte de band Aqua de Annique. In 2011 besluit Anneke  verder te gaan onder haar eigen naam.

img_6362

Een tijd geleden zag ik haar bij het tv programma “De wereld draait door waar zij het nummer van U2 All I want is you” ten gehore bracht. Hiervan was ik zo onder de indruk dat het eens tijd werd dat ik haar live ging zien.

De kleine zaal van de Effenaar is helemaal uitverkocht. Het leuke aan de kleine zaal isdat het zo lekker intiem is,dit past perfect bij Anneke van Giersbergen.. Speciaal is het dan ook dat haar ouders speciaal terug waren gekomen uit Portugal om hun dochter te bewonderen. Bij de eerste nummers komt de stem van Anneke jammer genoeg niet helemaal boven de muziek uit. Gelukkig verandert dit snel en laat Anneke zien dat zij er duidelijk zin in heeft. Ze lacht en straalt het hele optreden en is erg enthousiast wat  invloed heeft op het publiek. Het publiek is rustig maar ook enthousiast wat de goede sfeer van het hele concert bepaalt. De nummers van haar nieuwe album rocken weer meer en doen ook wat meer denken aan de klank van de band The GatheringZe voelt zich duidelijk thuis op het podium, . Een klein meisje met knalrode lipstick staat als een rockchick.. De set die ze speelt is afwisselend Rocknummers en een paar mooie ballads lossen elkaar , waarin haar stem heel mooi naar voren komt. Zelf ben ik erg enthousiast geworden van haar optreden.  Anneke neemt je letterlijk mee in haar melodieuze liedjes.

De setlist die ze speelde:

 1. My Boy
 2. Take Me Home
 3. Beautiful One
 4. Fury
 5. You Want To Be Free
 6. Circles
 7. Down So Low
 8. Saturnine
 9. Stay
 10. Slow Me Down
 11. Too Late
 12. 1000 Miles Away From You
 13. Everything Is Changing
 14. Hope Pray Dance Pray
 15. Hyperdrive
 16. Witnesses

[nggallery id=1243]