Op een zonnige zaterdag in het laatste weekend van juni vindt de vierde editie van Rockin’ Park plaats. Aan het weer zal het niet liggen. Het is een stralende dag en het festival ziet er gelukt uit. Genoeg barren, voedsel, twee grote podia en zelfs een markt om nieuwe aankopen te doen. De kaartverkoop verliep dit jaar niet vlekkeloos. De namen op het affiche zorgen voor een gematigd aantal bezoekers en daarom besloot de organisatie van Rockin’ Park om kaarten weg te geven. Het resultaat is een gevuld park. Het weer zorgt voor een relaxte sfeer en overal liggen kleedjes uitgerold en liggen mensen te genieten van de sfeer en de zon. Nu de muziek nog…

Het festival wordt afgetrapt door Rams’ Pocket Radio. Eerder dit jaar stonden zij in het voorprogramma van Snow Patrol en daarmee maken ze duidelijk een plekje op dit festival te verdienen. Opener op Second Stage zou daarna Here We Go Magic moeten zijn, maar die zijn op het laatste moment gecanceld wegens ziekte. Een waardige vervanger wordt snel gevonden in The Dirty Denims. Een snel in populariteitgroeiende rock’n roll band waar we hopelijk nog veel van gaan horen.

Het park is al aardig gevuld als De Staat om kwart over twee hun kunsten vertoond. Een thuiswedstrijd voor deze Nijmeegse band en al snel is te zien dat ze een flinke schare fans voor het podium hebben verzameld. De Staat laat een variatie van oude bekende hits en nieuwe nummers horen die allemaal even enthousiast ontvangen worden. Ook de energie van de band zorgt dat het publiek, in combinatie met de zon, helemaal opwarmt en geniet. Daarna staat M. Ward op het andere podium. Veel mensen nemen niet de moeite om zichzelf te verplaatsen en luisteren vanaf het gras naar de rustige noten van deze muzikant. Invloeden van rock’n roll legendes als Johnny Cash zijn terug te horen in de pakkende melodieën. Een heerlijke festivalact, terwijl het zonnetje steeds harder gaat schijnen.

Hierna is het tijd voor meer actie; Flogging Molly laat zien dat ze nog lang niet te oud zijn om een feestje te bouwen en krijgen het veld aan het dansen. Het is dan ook onmogelijk stil te blijven staan bij de noten van ‘Devil’s Dance Floor’, ‘The likes of you’ en ‘Drunken Lullabys’. Ook laten ze nummers horen van hun nieuwe cd, voor vele onbekend maar daarmee geen reden om stil te blijven staan. Ook zanger Dave King geniet met volle teugen en sweept het publiek keer op keer weer op met zijn grapjes en enthousiasme. Fink zorgt daarna op Second Stage voor een rustige tegenhanger na het feestgeweld van Flogging Molly. Wellicht iets te rustig? Rustige tonen en dromerige muziek kan het gros van de bezoekers niet boeien, terwijl een handje vol juist met volle teugen geniet.

De Belgische rockformatie dEUS gaat al een aantal jaren mee en stonden al op vele grote podia. Vandaag verblijden ze ook Rockin’ Park met hun komst. De toegewijdde dEUS-fans genieten van melodische rock; de teleurstelling is dan ook groot als het optreden relatief kort blijkt te zijn. Hier hadden we meer van willen horen…

De verrassing van de dag komt echter wel van The Temper Trap, die begin van de avond op Second Stage staan. Het is er druk want het gerucht dat dit wel eens heel goed kon zijn, is al rondgegaan. The Temper Trap veroveren met rap tempo de hitlijsten. Bekende hits zoals ‘Sweet disposition’ en ‘Need your Love’ maken dan ook dat het publiek uit volle borst meezingt en geniet. Wat ons betreft een hoogtepunt van de dag. Elbow moet kort daarna even zijn best doen om het publiek naar zich toe te trekken.  Maar ook deze Engelse band heeft zijn eigen fans meegebracht en deze, samen met honderden andere bezoekers, genieten van de mooie liedjes van de vijf mannen. Uiteraard komt ook de bekende hit ‘Lippy Kids’ voorbij en het feest is compleet.

Hoge verwachtingen zijn er van de afsluiter op het Second Stage voor Selah Sue. Het is dan ook erg druk om het podium als haar eerste bluesachtige noten klinken. Selah Sue laat zien dat ze een enorm goede muzikant is door het publiek te bespelen, heldere zang en catchy noten waarop het hele veld langzaam meedeint. Voor velen een hoogtepunt van de dag.

Het echte hoogtepunt is direct de afsluiter van de avond; Snow Patrol. De band heeft ook te kampen met hoge verwachtingen maar hebben geen enkele moeite om die waar te maken. Zanger Gary Lightbody is in prima vorm en weet het publiek te boeien bij elke noot. Terwijl de zon langzaam ondergaat en een frisse wind opsteekt, staan alle neuzen richting het podium gericht, waar de lichtshow voor het eerst deze dag tot zijn recht komt. Bekende hits als ‘Shut your eyes’ en ‘Chasing Cars’ ontbreken dan ook niet. Even lijkt het erop dat Snow Patrol ons verlaat zonder de grootste hit te spelen maar uiteraard komen ze terug voor een daverende toegift waarbij ‘Just Say Yes’ niet beter tot zijn recht had kunnen komen. Bezoekers dansen, bezoekers genieten; Rockin Park 2012 was een groot succes, mede dankzij het schitterende weer. Hopelijk hebben ze volgend jaar nèt wat meer grote publiekstrekkers zodat bezoekers ook daadwerkelijk willen betalen voor een dag als deze.