Na zijn sporen reeds verdiend te hebben in de New York Hardcoreband Agnostic Front vond hij het in 1999 tijd om het over een andere boeg te gooien. We hebben het over Roger Miret. Hij en zijn Disasters hebben nu inmiddels hun vierde plaat gemaakt. Rogers ervaring in Agnostic Front heeft zeer zeker zijn vruchten afgeworpen.

‘Gotta Get Up Now’ is na het titelloze debuut, 1984 en My Riot het vierde album en nog steeds klinkt de muziek hetzelfde. Nou ja, hetzelfde maar dan beter. Roger en zijn kompanen zijn misschien wel de beste streetpunkers van deze tijd. Echter moet ik helaas wel constateren dat het allemaal niet heel verrassend is. Daarentegen geldt hier wel dat meer van hetzelfde helemaal niet slecht hoeft te zijn.

De muziek staat namelijk als een huis en het album is doordrenkt met de ultieme punkboodschap, namelijk ‘kom op voor waar je in  gelooft en voor staat’. De plaat is dan ook meer dan een verzameling songs. Het is één groot statement. Met nummers als ‘Stand Up and Fight’ en ‘The Enemy’ moge de boodschap duidelijk zijn. Roger neemt ons als een soort inspirator de straat op en geeft aan wat er mis is. En ook wat er aan te doen is. Blijf trouw aan jezelf en kom op voor je belangen. De muziek is simpel en de boodschap ook. Niet meer en niet minder. Maar dat is dan ook exact wat we van deze band verwachten.

Met dit album is de toon gezet voor 2011. Als dit garant staat voor de kwaliteit van punkmuziek dat 2011 ons brengen gaat, dan ga ik nu alvast wat centjes opzij leggen voor albums én concerten.