Heerlijk zo’n verplaatsing van locatie van een leuk evenement. Lekker dichtbij het treinstation. Zijn we altijd blij mee, behalve als de plek van bestemming in Rotterdam ligt. De treinverbindingen zijn niet optimaal – op z’n zachtst gezegd. Pakken we toch lekker de auto! Probleem is echter dat mijn voodoo met Rotterdam centrum ervoor zorgt dat ik uren door het centrum kan rijden zonder op de bewuste bestemming aan te komen. Zo ook vanavond. Telkens dichtbij volgens de kaart, maar alleen niet dichtbij genoeg om het echt te vinden. Als we dan een parkeergarage hebben gevonden moeten we nog een stuk lopen (lekker in de regen). Gevolg van dit alles, we missen Solblot en komen eigenlijk net op tijd voor Roma Amor.
 
 

Wat betreft sfeer is club Exit in ieder geval een passende locatie. Niet te groot zodat het al snel gezellig is. Bovendien zijn de rokers hier de koning te rijk, want de rookruimte kijkt (via een groot raam) schitterend uit op het podium. De verstokte roker heeft dan ook geen enkele reden om het hok te verlaten.
 
Gezellig druk is het bij het optreden van Roma Amor. De twee Italianen maken muziek die perfect past in de sfeer van ‘de bruine kroeg met podium‘ die club Exit feitelijk is. Roma Amor maakt muziek die ontsnapt lijkt uit de jaren twintig tot veertig van de vorige eeuw. Muziek die tijdloos is als het gespeeld wordt in louche cafés (waar het publiek hun liefdesverdriet verdrinkt) of in luxe bars waar men behoefte heeft aan (soms) temperamentvolle achtergrondmuziek. Kamermuziek met een duistere ondertoon. Middelpunt van Roma Amor is de zangeres met haar ietwat hese, maar plezierige stem die ook flink weet uit te halen wanneer het nodig is. Meest opvallende nummers zijn ‘Next’, ‘Der Treue Husar’ (met dat dwingende fluiten) en ‘Lo Lo Lo’. Daarnaast zorgen nummers die het midden houden tussen Ianva en Spritual Front zoals ‘La Guerriera’ (laten we het gipsy, cabaret filmmuziek noemen) voor voldoende afwisseling. Leuke afwisseling met muziekinstrumenten als accordeon, akoestisch gitaar en een klein uitgevallen piano (?) met een eigen geluid.
 
Prima, sfeervolle avond. Jammer dat onze Dwaalspoor op een heel andere manier is begonnen dan we vooraf hoopten.