[singlepic id=16098 w=320 h=240 float=left]Onlangs toonde de Groene Engel te Oss de documentaire “Weet Ik Niet Zo Goed”. Deze documentaire gunde een kijkje in het leven van Roos Rebergen, de zangeres van Roosbeef. De kijker kon toen al zien dat de zangeres een aparte persoonlijkheid is en hoorde al een aantal liedjes van de formatie uit Gelderland. Er is ondertussen veel meer gebeurd, want er verscheen een tweede album en de band stond al op veel festivals en podia. Helaas was er een optreden in de Groene Engel nog niet bij, maar hier komt gelukkig verandering in. Roosbeef sluit namelijk haar clubtour af in Oss!

Alvorens de bezoekers haar kunsten kunnen gaan zien is het tijd voor Duende Ariza Lora. Duende stond eerder met Death Letters in de Groene Engel, maar nu leren we een andere kant van de zanger kennen. Geen stevige rock, maar singer/songwriter-muziek. Hij staat alleen op het podium en naast Engelstalige nummers laat hij ook wat Spaanse teksten horen. De muzikant laat zo zijn half-Spaanse roots horen, maar het geheel komt niet bijster interessant over. Zijn stemgeluid is wat eentonig, waardoor het veel op elkaar begint te lijken. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album “El Cante De La Inocencia” en hopelijk klinkt het daarop wat gevarieerder dan vanavond.

Als de klok nog geen tien keer heeft geslagen verschijnt Roosbeef met haar band op het podium. De band trapt af met “Schone schijn”, een nummer van haar huidige album “Omdat Ik Dat Wil”. Meteen is duidelijk hoe de indeling is het podium. Roos zit met regelmaat achter de toetsen en de haar band zorgt voor een goede muzikale omlijsting. Haar teksten lijken soms kinderlijk eenvoudig, maar als we goed luisteren zit er behoorlijk wat diepgang in. De zangeres is goed bij stem en tussen de mooie nummers door vertelt ze wat dingen. Over dat ze zijn gaan stappen in Antwerpen, maar eigenlijk niet weet wat er nu allemaal is gebeurd. Eigenlijk is dit wel typerend voor Roosbeef. De eigenzinnige stijl van de band, de mysterieuze zangeres en de mooie liedjes. Het publiek kan de performance wel waarderen en kijkt op een afstandje naar het podium. Hier doet Roos wat aan en vraagt of iedereen even naar voren wil komen. Met succes, want niet veel later staat iedereen veel dichter aan de rand van het hoge podium. De setlist bevat veel nummers van het nieuwe album en uiteindelijk blijkt dat zelfs alle nummers van “Omdat Ik Dat Wil” worden gespeeld. Als Roosbeef “Twijfelaar” inzet wordt er flink meegezongen. De single is bekend en dit is niet de enige keer dat het publiek meezingt. Ook tijdens “Te Heet Gewassen”, van het vorige album, wordt er meegezongen. Voor de rest kijkt en geniet het publiek stilletjes van het concert.

De show zou je bijna kleinkunst kunnen gaan noemen. Door mooi podiumlicht en goed geluid lijkt het ook bijna een theatervoorstelling.  Niet veel later vertelt ze dat ze het komend seizoen het theater induiken en daar zullen ze het ook vast goed doen. In Oss zit er helaas na een uur het optreden bijna op. Gelukkig komt de band nog even terug op het podium om nog een paar liedjes te spelen. Roos wist eerder geen rijmwoorden te vinden op Oss, maar komt in het toegift met een simpel “Oss gaat los”. Iets minder geniaal bedacht, maar het publiek vindt het wel prima. Zij horen graag de band nog wat nummers doen en er wordt nog geroepen om “Boerderij”, maar helaas staat deze vandaag niet op het menu. Wel sluit ze een mooie avond af met “Meisjes”, waarna nog een flink applaus volgt. De clubtour zit er voor Roosbeef op, maar we zien haar graag nog een keer terug!

Setlist: Schone Schijn – Iets Te Veel Wijn – Pulpo – Nachtauto – Twijfelaar – Niet Uitmaken – Ben Onder Invloed – Hersens – Als Je Me Zoekt – Te Heet Gewassen – Sneeuw – Sirene – Denk Aan Jou – In Het Bos – Boerderij II – Meisjes

[nggallery id=1341]