Na het succesvolle album Sugar uit 2006 is Coexist het nieuwe wapenfeit van gitarist Ruben Hoeke en zijn begeleiders, waarmee direct duidelijk wordt waarom hij door zijn collega muzikanten in 2008 werd verkozen tot Nederlands beste gitarist. Het is namelijk niet makkelijk om in het blues(rock) genre origineel te zijn maar Hoeke lijkt er geen problemen mee te hebben.

Hoeke doet het natuurlijk niet alleen. De Ruben Hoeke Band bestaat verder uit drummer Arjen Knaap, bassist Ralph de Lange en zanger Frank van Pardo. Vooral Van Pardo valt op door zijn hese maar zeer warme en niet alledaagse stemgeluid. Een perfecte combinatie met het gitaargeweld van Hoeke. Vanaf de geweldige opener A change is gonna come gaan alle remmen los en is het niveau tot aan afsluiter True love zeer hoog. En als een nummer even dreigt in te zakken dan zorgt Hoeke er met een weergaloze gitaarsolo wel voor dat het nummer naar een hoger plan getild wordt.

Het al genoemde A change is gonna come is zeker een van de hoogtepunten van dit album maar er valt nog veel meer te genieten. Luister maar eens naar het gedreven Stranger, het lekker rockende Backstreet rambler, of Love & mercy en Midnight man. Stuk voor stuk klasse songs. Ook het prachtige bluesnummer True love is een juweeltje. De topper van dit album is echter het machtige The last goodbye waarin de gehele band excelleert maar vooral Van Pardo opvalt door zijn emotievolle zang. Kippevel.

Ruben Hoeke bewijst wederom een aanwinst te zijn voor de Nederlandse blues/rock scene en voor liefhebbers hiervan is dit album verplichte kost!