Voor iedereen die zich afvroeg hoe invloedrijk Daron Malakian was op de sound van System of a Down is deze cd het antwoord. Daar komt dan nog eens bij dat ook System drummer John Dolmayan van de partij is om de SOAD stempel op deze plaat te drukken.
Hoewel het net wat toegankelijker klinkt, net iets meer richting standaard rock dan Metal neigt is de connectie met eerdergenoemde band dus duidelijk hoorbaar. Vooral het nummer “Stoner-Hate” heeft dezelfde stijl als veel van SOAD’s nummers.
De gitaren zijn iets minder ‘down-tuned’ dan bij SOAD, er zijn wat New Wave achtige synthesizers toegevoegd en er wordt minder geschreeuwd. Ook zijn de L.A. glamrock invloeden zijn niet van de lucht. De teksten zijn vaak redelijk absurd en smerig, vandaar ook de bekende waarschuwingssticker over Explicit Lyrics.

Op zich heeft het album een redelijk diverse sound, wat hem zeker aantrekkelijker maakt om te luisteren. Persoonlijk had ik op een eindproduct gehoopt wat nog wat verrassender zou zijn en verder af zou liggen van SOAD, maar dit is zeker wel een aardige cd.

Tracklisting:
1. Serious
2. Funny
3. Exploding / reloading
4. Stpmer-Hate
5. Insane
6. World long gone
7. Kill each other / live forever
8. Babylon
9. Chemicals
10. Enemy
11. Universe
12. 3005
13. Cute machines
14. Whoring streets
15. They say