Een Belgisch avondje vanavond in de Effenaar met een tweetal bands met een Indie signatuur. Dat we met kwaliteit te maken krijgen zou je haast kunnen aflezen uit het feit dat de zaal al voor aanvang barstens vol staat. Dat gebeurt hier niet vaak.

Het Brusselse Great Mountain Fire trapt de avond af. De band wordt her en der op internet als electropop beschreven. Inderdaad spelen toetsen een belangrijke rol en zijn de nummers vaak wat zweverig.  Gelukkig wordt die sfeer van tijd tot onderbroken door een smerig baslijntje of een ondeugend gitaarrifje. Groovy rock met een electropop zweempje?  Ik zou het eerder andersom willen schrijven. Leuk om naar te luisteren, dat wel.

School is Cool is duidelijk op een andere leest geschoeid. Deze Vlaamse indie pop band timmert inmiddels flink aan de weg. [singlepic id=16073 w=320 h=240 float=right]De band knalt er van het begin op en klinkt wat mij betreft live een stuk steviger dan de recent uitgebrachte CD ‘Entropology’ doet vermoeden. Een heerlijk spetterend concert krijgt de volle kleine zaal voorgeschoteld. Wat me vooral opvalt is de muzikaliteit van de groep. Dit komt wel het meest sterk naar voren als de hele band midden in de zaal gaat staan om slechts begeleid door een gitaar een nummer te zingen. Gooi bij al die muzikaliteit nog een flinke schep enthousiasme en  je hebt een uitstekende avond.

[nggallery id=1338]

[nggallery id=1340]