Toen de cd van Sean Riley & The Slowriders in mijn pc verdween verwachte ik eigenlijk een wat Iers folk getinte muziek, “How wrong can you be “

Sean Riley & The Slowriders is een Portugese band die een wat dromerige country brengt, met regelmatig een wat rock a billy achtige ritmes daarin verwerkt. Dit is Riley`s 2e cd en is in thuisland Portugal opgenomen nadat men een aanbod om het album in Amerika op te nemen had afgeslagen.

Sean Riley`s zang heeft hier en daar wat weg van Grant Lee Phillips (wie herinnert zich ” Fuzzie ” nog ?) maar op andere plaatsen heeft hij ook weer een heel eigen geluid. Door de vele verschillende instrumenten die gebruikt worden, maar ook dankzij  de hele rits gastmuzikanten krijgt ieder nummer iets autentieks mee en wordt het een afwisselend geheel.

Dit is een heerlijke cd voor een dromerige en/of druilige dag, of als je lekker rustig, doelloos wilt rondcruisen. Naast deze cd die 12 nummers bevat zit er ook nog een dvd bij met daarop een making of en een intiem live concert met 8 nummers.

Erg Leuk !