[singlepic id=14898 w=320 h=240 float=right]Het is niet alleen al flink druk in de zaal ook op het podium is het dringen geblazen. Niet wat het aantal mensen betreft maar het aantal muziekinstrumenten. Drie drumstellen staan er en dat betekent dus 2 support-acts.

Al om kwart over zeven staat de zuidafrikaanse vijfmans rockband Prime Circle op het podium. De band die ook al een keer in het voorprogramma stond van Metallica trad al vaker met Seether op. Niet toevallig, want beide bands behoren tot hetzelfde label. De set is stevig maar kort. Na 20 minuten moet de band plaatsmaken voor de volgende support-act.

[singlepic id=14901 w=320 h=240 float=left]Ruim een half uur duurt het voordat de londense band Young Guns zijn opwachting mag maken. Deze alternative rockband, die vorig jaar in een kleinere zaal van de Melkweg als headliner optrad, houdt het tempo behoorlijk hoog waarbij vooral zanger Gustav Wood als een druk baasje op het podium tekeer gaat.  Ook dit optreden duurt kort maar van Young Guns zullen we zeker meer horen.

Dan is het wachten op Seether en dat duurt behoorlijk lang maar om kwart over negen is het dan eindelijk zover. De zuidafrikaanse band die bestaat Shaun Morgan (zang, gitaar), Dale Stewart (basgitaar, zang) en drummer John Humphrey trad in 2008 al eerder op in de Melkweg. In een uitverkochte Melkweg trekken de mannen vanaf het eerste nummer meteen van leer. Waar Morgan het hele concert nauwelijks van zijn plaats komt gebruikt Stewart het hele podium om zijn energie kwijt te kunnen. Dat wil niet zeggen dat Morgan zich niet geeft , integendeel het zweet loopt van zijn gezicht af. En af en toe is het noodzakelijk om even de nodige rust te pakken zoals Morgan en Stewart dat kunnen doen tijdens de drumsolo van Humphrey. Nummers die voorbij komen zijn oa. Needles, Tonight, Broken, Gasoline, Remedy, The Gift, Fake It, Fine Again en Country Song met Stewart op akoestische gitaar.

[singlepic id=14905 w=320 h=240 float=right]Na ongeveer 90 minuten is het dan echt voorbij als Morgan zijn gitaar aan het eind van het nummer Remedy op het drumstel gooit,waarop John Humphhrey dan maar besluit om zijn drumstokken in het publiek te gooien. Het was een lange avond van heel veel wachten maar achteraf allemaal de moeite waard.

[nggallery id=1238]

[nggallery id=1239]

[nggallery id=1240]