Vorig jaar stond het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Een actie voor het goede doel, welke op overweldigende belangstelling kon rekenen: ondanks de kou en de sneeuw was het continu druk op het plein. Dit jaar staat het Glazen Huis in Leiden, en brengt Eindhoven op eigen initiatief een actie op gang: gedurende de periode van 18 t/m 23 december staat de Markt ik het teken van Serieuzzz live.

[singlepic id=14250 w=320 h=240 float=left]Voor de opzet van het evenement is goed gekeken naar het Glazen Huis: qua uitvoering lijken de evenementen als twee druppels water op elkaar: een glazen hokje van waaruit het programma gepresenteerd wordt aan de ene zijde, en een groot podium aan de tegenoverliggende zijde van het plein. Qua programmering doet het Eindhovens initiatief niet onder voor het grote voorbeeld, een korte blik op het programma laat naast de vele lokale en regionale optredens o.a. Memphis Maniacs, New Cool Collective, Tim Akkerman, Ray & Anita, Twenty-four Seven en Stefan Schill zien.

Het lijkt er op dat de actie geplaagd wordt door het weer: de koude, gure en natte omstandigheden zijn niet al te uitnodigend om een tijdje op het plein door te brengen. Bij ieder optreden is er wel een groepje liefhebbers waar te nemen, maar dit verdwijnt al snel als de act is afgelopen. Een schril contrast met vorig jaar, toen de markt bevolkt werd door vele bezoekers die de kou en de sneeuw voor lief namen.

Tijdens twee van de optredens heb ik mijn camera bij als ik over de markt loop. Hieronder dan ook een korte impressie van de optredens van Tim Akkerman en Stefan Schill.

[nggallery id=1183]

[nggallery id=1184]