[singlepic id=12849 w=320 h=240 float=left]Eind mei stond Sidewalk al eerder op het podium bij PopEi waar ze een veelbelovende try-out ten gehore brachten. Ik was er ook bij aanwezig, en wat me bij gebleven is van die show is niet zozeer een band die extremen opzoekt, maar wel een die lekker in het gehoor klinkende nummers met toch wel een beetje poppy inslag heel erg vanzelfsprekend brengt, waarbij vergelijkingen met bands als Racoon vrij snel gemaakt werden.

Vanavond staat dit viertal rondom Coen van der Horst weer op hetzelfde podium, waarbij het thema van de avond ditmaal een CD-presentatie is: alles draait om het schijfje “Tuesday’s a day to remember”. Een inleiding op het optreden wordt verzorgd door Rob Scheepers, en in de vorm van comedy/cabaret komt er een stukje satire voorbij waarin op een leuke manier de spot wordt gedreven met alle aspecten rondom Coen en “zijn” Sidewalk, maar waarin ook een stukje zelfspot niet geschuwd wordt. De sfeer in de lekker volgelopen concertzaal van PopEi is meteen heel relaxed, en de introductie duurt precies lang genoeg om een aangename en verassende inleiding op het optreden te zijn. Ook het ludieke deel in de vorm van een Twitteractie met als hoofdprijs een aantal “Sidewalk hebbedingetjes” ontbreekt niet.

[singlepic id=12861 w=320 h=240 float=right]Hoe luchtig de intro ook is, uiteindelijk is het optreden van de band toch bloedserieus. In twee sets van vijf nummers (en een extra toegift) draait de setlist om het album, en eigenlijk kan ik v.w.b. de show hetzelfde aanhalen als wat ik de vorige keer geschreven heb: de nummers klinken erg gevarieerd, verveling en een gevoel van “nou heb ik het allemaal wel gehoord” blijven absoluut afwezig. De band speelt met een flinke portie zelfverzekerdheid en de nummers worden op een vlotte manier aan elkaar gepraat. Dus ook nu laat de band weer een zelfde indruk achter: de focus ligt op de kwaliteit van de muziek, en weet hierin weer goed te overtuigen.

Na het optreden wordt de merchandise tafel van de concertzaal naar de bar verplaatst, waar het album vaak ‘over de toonbank’ gaat. Bezoekers blijven hangen en kletsen nog lekker na onder het genot van een biertje. Ik heb vaker meegemaakt dat een CD-presentatie niet meer is dan gewoon een optreden waar naderhand de CD gekocht kan worden. Vanavond is duidelijk nagedacht over een totaalconcept, waarvoor alleen maar hulde: hier zouden veel bands nog wat van kunnen leren!

[nggallery id=1058]