Skindred is een uit Engeland afkomstige reggae-metal band staat, zoals de stijl al beschrijft voor: Snoeiharde metal riffs met een reggae zang erboven. Erg apart maar juist gaaf door deze vreemde combinatie. Ze tourden samen met Ill Nino en POD tijdens de Youth of the Nation tour van POD. de band maakte al twee keer eerder grote indruk in 013 als support van Gogol Bordello en tijdens de Eastpak Antidote Tour met onder andere Flogging Molly. Onlangs verscheen het nieuwe, goed ontvangen album genaamd ‘Shark Bites And Dog Fights’, wat de heren wederom naar 013 brengt!

In het voorprogramma staat niemand minder dan Hollandse glorie Intwine! Zonder blozen mag Intwine zich de titel van één van de meest succesvolle en vernieuwende rockacts van Nederland toe-eigenen. Zowel in het theater (‘The Rumshop sessions’) als bij hun reguliere shows (denk aan hun vorig concert in 013) knalt een krachtige, donkere, dynamische mix van metal en emocore uit de boxen. Overgoten met een salsa van reggae, hiphop en latin invloeden Bijzonder effectief. En Roger Peterson is zonder meer een groot zanger. De andere support is Forever Never een nu metal band uit Engeland.

Bovenstaand optreden is op woensdag 17 februari in 013 Tilburg (kleine zaal), en begint om 20.30 uur. De deuren gaan om 20:00 uur open. Rockportaal.nl zal van deze avond verslag doen.

bron: www.013.nl