[singlepic id=13756 w=320 h=240 float=left]Bij Dynamo in Eindhoven staat vandaag weer eens een festival op de agenda. Onder de naam Slugfest (part 1) is in samenwerking met Doomstar Bookings een feestje georganiseerd rond het thema Stoner rock, of beter de meest zware variant daarvan Sludgerock. De line up is niet gering. Maar liefst 14 bands uit binnen- en buitenland spelen op beide kelder podia van Dynamo.

Naar schatting een kleine 100 man is op dit festival af gekomen wat samen met de leden van  de verschillende bands voor een prima sfeer en vulling van de zalen zorgt. Er wordt gebeukt, geluisterd, gedronken, kortom niets vreselijk bijzonders voor een festival als dit. Wat wel bijzonder genoemd kan worden is de line up. Die is aangenaam divers en bij tijd en wijle verrassend te noemen. Echt super lome en zware Stoner en doom (een “slug is in het Engels een naaktslak, maar dat ter zijde) komt voorbij gekropen maar ook stevige metal en hardcore invloeden zijn te ontwaren. Mooi om te zien en natuurlijk te horen.

[singlepic id=13750 w=320 h=240 float=right]Hoogtepuntjes van de dag zijn wat mij betreft Sardonis (B) met een louter muzikale set en Toner Low (Nl) met wellicht een van de meest bizarre shows die ik in tijden gezien heb. Muzikaal is ook niet verkeerd. De headliner, Premolition 13, is wellicht het meest  toegankelijk. Misschien ook het minst spannend, maar dat lijkt het publiek niet zo te boeien. Die gaan ervoor alsof ze niet al een hele dag hebben lopen hoofdschudden. Een prima afsluiter van de dag dus.

Met Slugfest (Part 1) bewijst Dynamo nog steeds de plek voor de diverse underground stromingen te zijn. Mooi om te zien dat ook dit soort nieuwe initiatieven niet worden geschuwd. Hopelijk zien we in de toekomst part 2 voorbij komen.

[nggallery id=1136]