[singlepic id=8410 w=320 h=240 float=left]Teutonic Trash Metal, zo wordt de hoofdact van vanavond, Sodom, omschreven op Wikipedia. Dat klinkt als Solinger staal, hard en solide. Met het eveneens uit het Ruhrgebied afkomstige Eure Erben en het Zweedse Die Hard als support stonden deze oude rotten in de grote zaal van Dynamo op de planken voor een exclusieve show in Nederland.

De aftrap was voor Eure Erben. Zelf omschrijven zij hun muziek als Ruhrpottrash. Ooit trad de band op onder de naam Darkness met een Engelstalig repertoir, totdat in 2004 het roer omging en de naam werd veranderd in Eure Erben en de voertaal Duits werd. Het half uur dat het optreden duurde bracht een afwisselende set met prima toegankelijke nummers. En zoals wel vaker bewezen: Duits en metal gaan prima samen. Een lekkere binnenkomer.

[singlepic id=8409 w=320 h=240 float=right]Als tweede support act stond Die Hard geprogrammeerd. Inmiddels was de zaal flink beter gevuld en konden de mannen uit Uppsala los met het hun Death trash metal. Helaas bleef het optreden vooral in de death sfeer hangen en werd het op een goed moment wat eentonig, al is dat laatste misschien wel inherent aan de stijl.

En dan de hoofdact. Op een nu wel volledig podium en onder luid gejoel komen de drie mannen op. Meteen is te horen (en te zien) dat de band al jaren podium ervaring heeft. En ondanks het feit dat drummer Markus Freiwald pas sinds december bij Sodom meespeelt. Super strak, prima in balans. Het publiek komt los en her en der wordt er flik gebanged. Ook vliegt er her en der een enthousiasteling van het podium het publiek in. Al met al een zeer degelijk optreden dat de fans met plezier zullen hebben beluisterd.

[nggallery id=683]

[nggallery id=684]

[nggallery id=685]