Het is al duizend maal verteld en minstens zo vaak gehoord, er zijn bij onze oosterburen drie grote namen in de Thrash Metal wereld. Namenlijk Kreator, Destruction en inderdaad Sodom.

Ik geloof dan ook niet dat deze Thrash legendes een introductie nodig hebben. De mannen van Sodom hebben een nieuwe werkje uit en wat voor een! Het in het verleden soms wat rommelige Sodom klonk nog nooit zo strak en dat komt natuurlijk mede door de erg vette productie. Maar ook zanger Tom Angelripper klinkt erg goed. Tom zingt en schreeuwd al sinds 1981 de liedjes van de band bij elkaar en dat betekendt dat Sodom volgend jaar een feestje te vieren heeft. Tom`s zang gaat trouwens steeds meer lijken op die van de andere Tom (Slayer) en dan vooral in de openings track “In War And Pieces” maar ook een vleugje Max Cavalera (“Storm Raging Up”) valt niet te ontkennen, dit alles met natuurlijk een licht Duits accent. Het accent is trouwens helemaal niet irritant maar werkt eerder mee aan de sfeer. De Andere twee muzikanten (sinds 1997 bij de band) doen hun werk ook uitstekend een extra compliment wil ik maken voor gitarist Bernemann die de nummers links en rechts voorziet van heerlijk melodieuze gitaarsolo’s, luister maar eens naar het nummer “Styptic Parasite”. Verder wordt het vierde bandlid, Knarrenheinz (zeg maar de Eddie van Sodom), bezongen in het gelijknamige lied.

Is dit een cd die nieuwe wegen bewandeld, het antwoord is simpel “Neen”, maar wederom laat een band horen, wat de laatste tijd al wel duidelijk was. Thrash is anno 2010 weer springlevend!