Een diverse verzameling liedjes waarin blues-, rock-, soul- en punk-invloeden te herkennen zijn. Zo omschrijft de Arnhemse band het nieuwe album ‘A Beautiful Winter’. De omschrijving klopt al denk ik dat ze met deze benaming best bescheiden zijn.

Dit nieuwe tien nummerstellende plaatje is namelijk veel meer dan dat. En inderdaad zoals de heren aangeven zijn er veel verschillende invloeden in te herkennen. Het viertal opent rustig met het bluesachtige nummer ‘Room In Your Life’ waarmee de luisteraar direct kennismaakt met de gekwelde stem van zanger Richard en het goede gitaarspel van Chris. Heerlijk. Het nummer is een goede binnenkomer. De luisteraar wordt langzaamaan opgewarmd voor datgene dat komen gaat.

Het mooie van de plaat, en in het bijzonder de volgorde van de nummers, is dat je telkens verrast wordt met de stijl die gespeeld wordt. Zelfs in één en hetzelfde nummer zijn soms meerdere stijlen te ontdekken. Na de rustige opener steekt het viertal van wal met een flinke portie rock. De stem van Richard klinkt rauwer en hier horen we pas echt goed waar de band tot in staat is. Alles valt op zijn plek. En dan te bedenken dat we pas bij track twee zijn aangeland.

‘Internet Pornography’ begint met kerkgeluiden om vervolgens te ontaarden in een heerlijk swingend rock ’n rollnummer. Wederom is hier het gitaarwerk heerlijk. Mooi is ook dat zanger Richard zijn zangpartijen perfect aanpast aan het genre.  Maar  bij elk nummer klinkt het even oprecht.  ‘True’ is een rustig nummer waarna daarna de beuk er weer flink ingegooid wordt met de rocksong ‘Love’ . En zo gaat het eigenlijk op en neer. Het tempo daalt om vervolgens weer keihard rockend met de deur in huis te vallen.  Punk-invloeden zijn overigens uitstekend terug te horen in ‘Like This’, een kort nummer dat eigenlijk op geen moment vaart mindert. Hierna wordt rustig naar het einde van het album toe gewerkt om met het mooie ‘Amsterdam’ af te sluiten.

De hoes ziet er saai en somber maar de muziek is alles behalve dat. Wat mij vooral verbaast is deze band nog niet doorgebroken is bij het grote publiek. Maar met deze kwaliteit in huis en het ongelooflijke enthousiasme dat de heren bezitten zal dat alleen een kwestie van tijd zijn.