De Cd verkopen zijn al jaren niet meer wat het ooit is geweest en zullen ook nooit meer zo worden.

Daarom heb ik mijzelf ooit voorgenomen dat bij ieder concert wat ik bezoek en de moeite waard vind, een t-shirt aanschaf om op deze manier leuke bandjes te steunen. Nu inmiddels jaren later puilt mijn kast uit van de shirts. Dus toen ik afgelopen zondag in de Willem 2 stond voor het optreden van de Spermbirds was ik ook weer van plan een t-shirt mee naar huis te nemen. Maar toen ik de nieuwe cd van de Spermbirds voor slechts 10 euro zag liggen besloot ik anders.

Natuurlijk liggen de hoogtij dagen van de Spermbirds in de jaren tachtig en haalt “A Columbus Feeling ” dat niveau ook niet, maar het is wel een verdomt lekker punkplaatje geworden met lekkere swingende liedjes die allen een kop en een staart hebben. Zanger Lee Hollis krijst als vanouds de, zoals het hoort maatschappij kritische, teksten bij elkaar, hij heeft ook een lekker herkenbaar eigen geluid. De cd begint met “A Matter Of Fact” en de toon is dan ook al meteen gezet en ik moet dan ook extra complimenten geven voor het volle geluid. Het bass werk van Markus is dan ook om je vingers bij af te likken. Het titel nummer begint met een banjo riedeltje en heeft een aanstekelijk meezing refrein.

Kortom voor 10 euro heb je een pracht cd in handen, voor iedere punk/hardcore liefhebber, of iedereen die gewoon een leuk spontaan Duits bandje dat al 30 jaar meedraait een warm hart toedraagt !