Muziek en eten zijn twee belangrijke benodigdheden om te overleven en hoewel ieder vol bord de honger kan stillen zijn er ook gerechten die je doen watertanden en waar je enkel meer van wil.

Zo ook het acht gangen menu wat deze Engelse chefkoks op hun debuut album voor ons hebben voorbereid. Ga er maar eens voor zitten dan zal ik jouw stoel even aanschuiven. Als basisingredient zijn een paar flinke malse stukken Opeth (en als dat niet is wat jouw smaakpappillen vrolijk maakt zul je een ander restaurant moeten zoeken) uit de koelkast getrokken. Maar ook proef ik hier en daar wat Alice In Chains, toch is het zeker geen kant en klaar jatwerk wat we hier voorgeschoteld krijgen en wordt er volop gebruikt gemaakt van oude familierecepten. Omdat we hier te maken hebben met een debuut proef je de versheid van het geheel en wordt de cleane zang gebracht op een bedje van rozemarijn en tuinkruiden. In tegenstelling tot de grunt die medium rare is, en met een pittige pepersaus wordt geserveerd. Dat de koks van Spires nieuw zijn in het restaurantwezen wil absoluut niet zeggen dat deze mannen onervaren zijn en de vaardigheid waarmee zij hun gerechten bereiden is op het geniale af. Jammer dat ik deze in 2010 in eigen beheer gereleasde cd nu pas te horen krijg maar Ooh wat belooft deze band nog wat goeds voor de toekomst.

Werkelijk ongeloofelijk dat deze band geen label heeft, zeker als je ziet hoeveel junkfood er heden ten dage op schijfjes geperst wordt.

Tracklisting: 

  1. Equilibrium
  2. The Infinite Descent
  3. Nightfall
  4. Broken Hourglass
  5. Symmetry
  6. Martyr
  7. Spiral of Ascension
  8. A New Prayer (Bonus track)