Het Noorse Spirits Of The Dead Brengt op dit gelijknamig debuut album zeven tracks die bol staan van jaren 60 en 70 psychedelic-folk-rock.

De band is in 2007 opgericht door zanger Ragnar en gitaarist Ole en is verder aangevuld met Deadly Nightshade (?) (bass, toetsen), Geir (drums). Toen de band compleet was ging men al vlug over tot het opnemen van een demo en de tracks die hier op stonden werden later opnieuw opgenomen en aangevuld met enkele nieuwe werkjes. En ziehier het resultaat.

Het geheel klinkt goed verzorgt en en de  link naar, “The Doors” of  “Led Zeppelin” is nooit ver weg, maar dan wel voorzien van een modern sausje zodat het nimmer gedateerd klinkt. Het titel nummer en de openings track klokken beide ruim acht minuten en springen het meest in het oog door de constand opzwepende ritmes en pingelende hamond orgeltjes.

Deze Nooren hebben dit cd-tje al in 2009 uitgebrachten de opvolger ligt al zo goed als klaar op de planken dus voor de liefhebbers van psychedelica en retro is er voorlopig genoeg te genieten van deze band.