stahlzeit

Vandaag staat er een goede Rammstein coverband op het programma in de Bosuil in Weert. Een van de weinige coverbands die niet alleen de muziek van Rammstein coveren, maar ook de vuur show ontbreekt niet bij deze band. Het zijn niemand minder dan de mannen van Stahlzeit. Een voorprogramma is dan ook vrijwel overbodig bij een twee en een half uur durende show met een boel spektakel en muziek die menig metal-luisteraar wel kent.

Tijdens het optreden komen dan ook veel Rammstein klassiekers maar ook een aantal nummers van het laatste album voorbij. Een van de eerste nummers met een speciale vuurwerk act is het nummer Asche zu asche waarbij de microfoons van de twee gitaristen volledig in vuur op gaan.

Iets wat ook gezegd mag worden is dat de zanger van deze band een stem heeft die behoorlijk veel lijkt op die van Till Lindemann, de echte zanger van Rammstein. Dit maakt de ervaring van deze coverband net iets meer speciaal dan de gemiddelde coverband. En de bijbehorende show doet hier natuurlijk nog een schepje bovenop. Zo ontbreekt ook de “enge” toetsenist (normaal Christian Lorenz) niet, die onder andere ook als schietschijf wordt gebruikt.

Tijdens het nummer Mein Teil wordt hij in een grote pan gezet en deze pan wordt met een vlammenwerper in brand gezet. De zanger heeft dan ook een groot slachtmes aan zijn microfoon zitten waarmee hij uiteindelijk zo genaamd lichaamsdelen afhakt bij de toetsenist. Het is dus zeker geen show om je te vervelen, zelfs al hou je niet zo van de muziek heb je genoeg om je ogen bij uit te kijken.

Het nummer Rammstein bevat ook special-effects. De zanger draagt dan een ijzeren jas die in brand staat. Op zijn armen brand het en zijn hele rug ook. Het is echt een spectaculair gezicht!

Gedurende het nummer Spieluhr valt de microfoon uit, maar deze wordt snel vervangen door een andere. Maar deze lijkt niet meteen gemaakt, want bij een tweede poging doet deze het nog altijd niet. Dit lijkt niemand af te lijden van het goede optreden dat de mannen geven.

Dit was nog niet de helft van alle mooie effecten die langs komen vanavond. Zo hebben drie van de mannen tijdens Feuer Frei vuurspuwende maskers, waarmee ze vrijwel de gehele zaal opwarmen. En bij het nummer Pussy wordt de hele zaal overladen met confetti in de kleuren van de Duitse vlag. Hiermee lijkt het optreden af te zijn gelopen, maar wat is een optreden zonder toegift?

In de toegift komen nog eens twee nummers die niet mogen ontbreken in een Rammstein optreden: Sonne en Engel. Omdat vrijwel ieder bandlid al deel heeft genomen aan de vuur-act behalve de drummer is tijdens het laatste nummer de drummer aan de beurt. Hij krijgt als effect vuur uit zijn drumstokken. Hiermee kan hij gewoon door drummen waardoor het vuur alle kanten op vliegt.

Om hier nog een schepje bovenop te doen komen de mannen na het optreden allemaal de zaal in om alle fans nog een handtekening en een foto te geven. Het is een erg goede coverband en het optreden is echt de moeite waard!