Dat Status Quo als liveband nog steeds enorm populair is blijkt wel uit het feit dat het optreden in de HMH al een half jaar van tevoren is uitverkocht. Het is dan ook een raadsel waarom er geen tweede concert bij aangeplakt is want er leek animo genoeg voor te zijn. De Nederlandse fans moesten het dus doen met dit ene concert maar zouden niet teleurgesteld worden.

Alvorens Quo het podium betreed heeft het uit Frankrijk afkomstige Carousel Vertigo de eer om als voorprogramma te fungeren. Een buitenkans voor deze relatief onbekende band. En al snel blijkt dat deze sympathieke “jongens” niet zonder reden op het podium staan want hun energieke retro-rock slaat bijzonder goed aan bij het publiek. Vooral zanger/gitarist Vincent Martinez heeft een prima uitstraling en heeft qua uiterlijk wel wat weg van Wolfmother zanger Andrew Stockdale. Opvallend is ook dat bij aanvang van Carousel Vertigo’s optreden de zaal al bomvol zit. De heren hebben dus goede zaken gedaan. Voor meer info over de band zie www.myspace.com/carouselvertigo

Zoals gezegd, de Quofans zouden niet teleurgesteld worden. Vanaf opener Caroline draait de Quomachine (onder aanvoering van Francis Rossi en Rick Parfitt) op volle toeren. Vooral bij publiekfavorieten als Rain, Hold you back, Roll over lay down, Whatever you want, Down down en het onvermijdelijke Rockin’ all over the world zit de sfeer er goed in. Eigenlijk rest er niets dan respect voor de manier waarop de heren na al die jaren op het podium staan. Toch zijn er wel degelijk puntjes van kritiek te melden. De lichtshow is weliswaar oogstrelend, de voorspelbare setlist, het slechte geluid en de manier waarop Rossi zijn solo’s speelt zijn helaas teleurstellend.

Toch lijkt het de meeste fans niet te deren getuige de staande ovatie na afloop. Bij een avondje Status Quo gaat het blijkbaar nog altijd om de feelgood factor en niet om muzikale hoogstandjes of een perfect geluid. En je kan het ze ook niet kwalijk nemen. Nog altijd stromen de zalen in heel Europa vol, en dat voor een band die al sinds 1962 actief is!! Er zijn maar weinig bands of artiesten die dat kunnen zeggen.

Foto’s: Rick van Gerven www.photography-rickvangerven.nl