Vorig jaar tijdens de finale van ‘Rock Nation’ won Stereo, de toen nog onbekende band. Nu, een jaar en veel concerten verder zal bij veel mensen bij de bandnaam Stereo wel een belletje gaan rinkelen. Stereo word ook wel de nieuwe rocksensatie van Nederland genoemd. Ook tijdens hun optreden in Uden laten ze dat weer eens zien.

Het voorprogramma bestaat uit Davenport uit Den Bosch en The 101’s uit Keldonk. Als eerste mag Davenport. Terwijl het publiek beetje bij beetje binnenstroomt begint Davenport. Davenport is een jonge band die rock, punk en ook een beetje pop speelt. Ze maken er toch een erg goede show van, ook al is het nog niet druk in de Pul . Goede nummers en een goede opwarmer voor de avond.

Na Davenport staan The 101’s op het programma. The 101’s hebben al vaker in de Pul gestaan en dat kun je ook merken, het word steeds drukker en de fans voor The 101’s staan al vooraan. Net als Davenport zijn The 101’s nog een jonge band die onder begeleiding van B-Stage een paar knallende optredens hebben en op weg zijn om een erg goede rockband te worden. Tijdens hun optreden in de Pul laten ze dat erg goed merken. Ook spelen ze een paar nieuwe nummers die meer in de richting gaan van The Foo Fighters. Gewoon een goede show.

Dan is het eindelijk tijd voor Stereo, waar ook de meeste mensen voor zijn gekomen. Terwijl Stereo begint te spelen loopt de foyer leeg en word de zaal weer een stuk voller. Met hun 6-koppige band is het wat krap op het podium, maar bewegen doen ze toch wel. Het is een erg goede show. De zang van de zangeres Astrid komt mooi boven de bas en drums uit en met hun hit ‘Last Forever’ laten ze de zaal helemaal uit hun dak gaan. Ik denk dat we deze band nog vaak zullen terug zien in de Pul en zowieso op veel festivals komend jaar.