Eindelijk is ie er dan! De debuut cd van STEREO! We hadden bij Rocknation al kunnen zien hoe de band tot staat kwam. Iedereen was het er mee eens. Het zijn stuk voor stuk goede muzikanten! Maar kunnen ze ook als band samen goede muziek maken?

Ja dat kunnen ze! Monogamy begint goed! Rebel With A Cause is het eerste nummer. Het begint 6 seconden rustig, daarna rocken de zware gitaren en drums je huiskamer in. Het geluid van Thijs zijn toetsen is freaky, maar niet TE en past erg goed in het geheel.

Do Ya, ook zo’n typische meezing hit. Lekker makkelijk refrein, niet al te moeilijk in elkaar gezet. Het is een vrij rustig nummer, maar rockt wel. De tweede stem, die van Daan, klinkt erg goed bij dit nummer. Ik vind zijn klankkleur een beetje weg hebben van die van Dinant Woesthoff.

Dat ze toch ook goed zijn in akoestische nummers laten Daan en Astrid horen in Blind Again. Het is een rustig nummer met Astrid op zang en Daan akoestisch gitaar en tweede stem.

Astrid haar stem is goed. Erg goed! Soms met een lekker rauw randje! Dat past goed bij de muziek die ze maken.

De nummers zijn goed in elkaar gezet. Het zijn stuk voor stuk hits. Ze liggen goed in het gehoor, blijven makkelijk in je hoofd hangen en zijn goed mee te zingen. Ze bouwen goed op en het zijn echte pop/rock nummers.

Ik heb bij deze band eerst live mogen aanschouwen voordat ze met de cd kwamen. De cd doet zeker niet onder voor de live optredens.

Het extraatje bij de live optredens is wel dat de energie die je ook in de muziek op de cd hoort dan ook in het echt ziet.

STEREO, YOU ROCK! KEEP ON ROCKIN’

Tracklist:
1. Rebel With A Cause
2. Do Ya
3. Monogamy
4. Last Forever
5. Home
6. Unexpected
7. Sexual
8. Still Here
9. Would It Be Nice
10. New Year’s Day
11. Blind Again