De kou heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Mensen blijven graag binnen en genieten daar wel van een mooi stukje muziek. Met dit weer kan het heerlijk zijn om even languit te genieten van een mooie rustige plaat. De open haard knispert en de geluiden van een singer/songwriter vult het prima aan. Gelukkig zijn er ook mensen die wel van deze muziek willen genieten, maar het toch liever live aanschouwen. Een heerlijk avondje in de W2 te Den Bosch klinkt dan ook niet verkeerd in de oren, want daar stonden John Henry en Stevie Ann te schitteren op het podium.

[singlepic id=7763 w=320 h=240 float=left]Terwijl de deuren nog dicht zijn in Den Bosch staan er al behoorlijk wat mensen te wachten om naar binnen te gaan. Een koude wind gaat langs het gebouw en als dan ook niet veel later de deuren openen is iedereen blij om het pand te kunnen betreden. Bij binnenkomst besluiten een groot aantal mensen om de avond te beginnen met een lekkere bak koffie om vervolgens richting de zaal te gaan, want het draait tenslotte om muziek vanavond.

De supportact van vanavond is in handen van zanger John Henry. John Henry speelde in het verleden al in een aantal bandjes, maar staat vanavond alleen op het podium van de W2. Zijn repertoire past prima bij de sfeer van vanavond. Hij speelt voornamelijk zelfgeschreven nummers en vertelt dat er in de toekomst een album in de planning zit. Hij weet het publiek aardig te boeien en het applaus is dan ook zeer verdiend. Hij vertelt tevens dat hij vader geworden is en draagt meteen een nummer op aan zijn kind. Zijn half uur durende set wordt afgesloten met een hit. Niet van zichzelf, maar een interpretatie van de hit “Wonderwall” van Oasis. Het publiek zingt mee en kan het alles wel waarderen.

[singlepic id=7773 w=320 h=240 float=right]De redelijk gevulde zaal van de W2 is echter wel echt gekomen voor de hoofdact, voor Stevie Ann. De Limburgse zangeres betreedt vrij snel na John Henry het podium. Daar waar singer/songwriters veelal alleen opereren is dit bij Stevie Ann niet geval. Ze heeft een band meegenomen om haar nummers meer klank mee te geven. Vanavond trakteert ze de bezoekers op een ideale mix van de drie studioalbums die ze inmiddels heeft uitgebracht. Haar setlist is prima uitgebalanceerd en ze maakt al vrij snel reclame voor haar album “Light Up”, zoals de tour ook genoemd is. De beste manier om reclame te maken is dan ook om meteen een nummer van het album te spelen en de titeltrack klinkt dan ook meteen door de zaal. Het publiek luistert rustig en geniet. Er is ook genoeg reden om te genieten, want het prima stemgeluid van Stevie Ann en de begeleiding van haar band maken het geheel een geweldige performance. Als dan ook niet veel later haar hit “Poetry Man” voorbijkomt wordt haar vorm wederom onderstreept. Het zijn echter niet alleen haar eigen nummers die vanavond voorbijkomen. Spijtig genoeg zijn de hoogtepunten van vanavond door een andere pen dan de hare geschreven. Geheel buiten het hokje singer/songwriter passeert de hit “Personal Jesus”. Hierop gaat Stevie en haar band helemaal los. Vervolgens mag John Henry haar komen vergezellen om samen “Killing the blues” te laten klinken. Dit nummer van Robert Plant & Alison Kraus laat de geweldige samenklank van de twee artiesten horen. Geen wonder dat John Henry haar vergezeld op de “Light Up Tour”. Na nog een aantal nummers zit haar set erop, maar niet voordat in het toegift wederom een schitterende cover passeert. “One year of love” van Queen bezorgt het aanwezige publiek nog eenmaal kippenvel. Na dit nummer wordt er nog een nummer aan de set toegevoegd, waarbij de gehele band van vanavond zich even mag laten horen en Stevie Ann haar laatste noten van deze avond laat klinken. Stevie Ann en haar band helpen je dan ook deze winter wel door!

setlist: you versus me – light up – to forget her – wait up for me – the poetry man – you done me wrong – blue – river – carry me home – personal jesus – killing the blues – waiting and dreaming – that thing – move on – can’t let go – on my mind / times like this – daybreak

[nggallery id=631]

[nggallery id=632]