Thrash is niet dood ,thrash is ondood.

Stigma uit Italie lanceert met `Concerto For The Undead`een prima thrash cd. Nadat het debuut `When Midnight Strikes` zich voornamelijk concentreerde op het dracula/vampier thema, komen nu de zombie`s en andere lijken aan bod. Dit is ook wel aan het artwork af te zien. Het boekwerk ziet er prachtig uit en ademd ook de humorvolle grafsfeer uit zoals we die kennen uit oude zombie films. Het is wel een beetje jammer dat de songteksten niet in het boekje afgedrukt staan.(dat had zeker wel een paar glimlachjes op mijn gezicht kunnen toveren denk ik) In plaats daarvan krijgen we bij iedere titel een grappig tekeningetje.

Stigma hakt en graaft door de tien nummers heen alsof  er vandaag nog een nieuw kerkhof nodig is. Zoals eerder gezegd voert thrash hierbij de boventoon, maar komen er toch ook wel wat punk invloeden voorbij inclusief een tintje grind. Dit komt vooral door de toch wel erg brute zang.

Dit nieuwe schijfje van Stigma is dan ook voer voor liefhebbers van ruige hakkende thrash, of mensen die de ondoden een warm hart toedragen.