Zwetende artiesten, sokken, bier: het is weer tijd voor Stukafest Eindhoven

Stukafest is het meest eigenzinnige culturele festival voor en door studenten.

Woensdagavond 9 februari 2011 is het weer zover, dan wordt Eindhoven weer overspoeld met feestende studenten. De studentenkamers in Eindhoven worden dan verbouwd tot mini theater/concertzaal.

Stukafest is een organisatie die studenten een podium biedt om zich maatschappelijk te ontplooien en cultuur van dichtbij te ervaren. Het leuke van Stukafest is dat studenten in aanraking komen met acts waar ze normaal niet naartoe zouden gaan. Zo zijn er acts op het gebied van dans, cabaret, theater en zijn er dichters en muzikanten. Het zijn vaak de meest uiteenlopende acts, die je normaal niet snel ergens zou zien.

Intiem, gezellig, een ontdekkingsreis, dat is Stukafest. Je ruikt het zweet van de artiesten, staat dicht op elkaar, je zit in een huiskamer, dat is Stukafest. Het meest kenmerkende van dit festival is dat alles zich afspeelt in een studentenkamer in Eindhoven. Er zijn meerdere studentenkamers met ieder hun eigen act, waardoor er kleine studentenkamers veranderen in een relaxte theaterzaal of een hard rockende concertzaal. En dat dan allemaal in 18m2!

Het studentenkamerfestival is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk festival. Waarbij alle 11 studentensteden ieder hun eigen Stukafest hebben. Stukafest is: Onafhankelijk & Eigenzinnig, Aantrekkelijk & Toegankelijk, Nieuwsgierig & Persoonlijk!

Het landelijk bestuur maakt het mogelijk dat de lokale besturen in elke studentenstad van Nederland ieder jaar een uniek Stukafest creëren. Hiermee is Stukafest een festival dat door studenten wordt georganiseerd voor studenten. En het geeft studenten de kans om nieuwe dingen te ontdekken op één avond.

Om dit allemaal mogelijk te maken is Stichting Virus al hard aan het werk, maar om het vetste Stukafest van Nederland neer te zetten in Eindhoven kunnen ze nog wat extra handen gebruiken. Lijkt het jou leuk om Stukafest mee te organiseren en deel uit te maken van een gezellig bestuur? Of lijkt het je tof om tijdens de avond zelf mee te helpen, terwijl je dicht op de act staat? Neem dan contact op met Stukafest Eindhoven ( Stichting Virus ) via info@virus.nl.