Op dinsdag 5 oktober vindt het eerste concert van Sublime with Rome plaats in de Amsterdamse Melkweg. Het is zelfs het eerste concert van Sublime met hun nieuwe zanger Rome in Europa.
Na ruim veertien jaar en meer dan zes miljoen verkochte albums krijgen de Europese Sublime fans eindelijk hun helden van Sublime in vernieuwde vorm te zien. Sublime was samen met Nirvana en Green Day één van de grootste Amerikaanse underground bands van de jaren ‘90. De voorverkoop van Sublime with Rome start op woensdag 4 augustus via Ticket Service Nederland.

Enkele dagen voor het eerste Europese optreden van reggae/punkband Sublime in de Melkweg in 1996 overleed zanger Bradley Nowell aan een overdosis. Omdat Sublime dus nooit in Europa heeft opgetreden, heeft de band hier nooit zo’n megastatus als in de VS gekregen. Nochtans bouwde Sublime ook in Nederland een grote aanhang trouwe fans op.

Sublime with Rome betekent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de band uit Los Angeles. Om juridische redenen mogen bassist Eric Wilson en drummer Bud Gaugh de naam Sublime niet voeren, vandaar de gewijzigde bandnaam Sublime with Rome. De heren spelen desondanks met bijzonder veel plezier samen met Rome Ramirez. Toen Eric en Bud in 2008 Rome ontmoetten waren ze onder de indruk van de gelijkenis van zijn stem met die van Bradly Nowell en van zijn puike gitaarspel. In april 2010 was het eerste concert van Sublime with Rome en volgde een uitverkochte tour in de VS met juichende recensies. Sublime with Rome gaan later dit jaar ook de studio in voor een nieuw album.

SUBLIME WITH ROME
Dinsdag 5 oktober – Melkweg, The Max
aanvang: 20.00 uur – entree: € 25,00 + lidm.
Voorverkoop start woensdag 4 augustus via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.
www.melkweg.nl