Het uit Uden en omgeving afkomstige Tales Of Sharone heeft onlangs de acht track demo cd Rolemodel opgenomen.

Wat meteen opvalt is het goed verzorgde uiterlijk van het werkje, waarop de achterkant trots de text, “Raw Recording. All together, one room, one take each song. ” prijkt. Ik maak hieruit op dat men alles na een take op de cd gemikt hebben. Een riskante onderneming als je het mij vraagt aangezien een demo iets is waarmee het beste wil laten zien en horen wat men in huis heeft. Het zal daarom ook niemand verbazen dat het geluid erg vlak is en vooral de bass klinkt erg dof.

Muziekaal gezien haalt men voornamelijk inspiratie bij verschillende Britse rock en popbands. Dankzij de krachtige maar schreeuwerige zang van zangeres Sharon doet de band vaak aan Skunk Anansie denken, maar ook de Foo Fighters komen voorbij. Grappig is, dat in het nummer Superdoll zelfs wat invloeden van de oude punkband Dead Kennedys te horen is.

Al bij al een leuke kennismaking maar zoals eerder gezegt had ik liever gehoord dat er iets meer aandacht voor het geluid genomen was. Ik zou bijna zeggen “De volgende keer beter.” ,maar volgens het laatste nieuws van de band heeft zowel de drummer als de gitarist de band verlaten en is de toekomst voor Tales Of Sharone nog onzeker.

Tracklist:

1)Rolemodel

2)My Way Back Home

3)Back And Forth

4) The Crime From Here

5)Pack Your Track

6)Superdoll

7)My Best Friend Green

8)Second-hand