De Tesla fans in Europa zijn de afgelopen jaren behoorlijk aan hun trekken gekomen. Na de Europese podia jarenlang genegeerd te hebben heeft de band de schade inmiddels redelijk ingehaald. Tijdens de derde Europese tour in drie jaar tijd stond de band vorig jaar maar liefst drie keer op een Nederlands podium. Tijdens die tour zijn er opnames gemaakt voor een live album die speciaal voor de Europese fans is gemaakt en de toepasselijke titel Alive in Europe heeft meegekregen.

Alive in Barcelona was echter ook een goede titel geweest. De enthousiaste Spanjaarden nemen namelijk een prominente rol in op dit album. En terecht, want ze zorgen voor veel sfeer. Qua songs is Alive in Europe niet zo overweldigend als Replugged Live uit 2001, maar met 15 songs en een speelduur van bijna 80 minuten is er weinig reden tot klagen. Zo is Tesla’s laatste (en uitstekende) album Forever More ruim vertegenwoordigd in de vorm van I wanna live, Breakin’ free, So what en het titelnummer.

Natuurlijk zijn het de klassiekers als Modern day cowboy, Heavens trail, Love song, What you give, The way it is, Hang tough, Signs en Lil Suzie die de meeste bijval krijgen van het publiek.  Alle songs worden uitmuntend gespeeld en aan de sound lijkt weinig gesleuteld te zijn want het geheel klinkt “lekker live”. De stem van Jeff Keith heeft weliswaar niet meer de scherpte van 20 jaar geleden maar na al die jaren is het eigenlijk een wonder dat hij er überhaupt nog geluid uit krijgt. Ook is het gitaarwerk van Frank Hannon en Dave Rude weer om te smullen.  Een prima cd.