Deze EP is het vervolg op het album ‘Rehearsal Incidents’ van The 101’s. Live zijn The 101’s ijzersterk en weten ze het publiek voor zich te winnen. Het album klonk voor mij helaas niet professioneel genoeg. Zijn ze daar bij het opnemen van deze EP beter in geslaagd?

The 101’s zijn een punk-‘n-roll-band uit Erp, regio Eindhoven. Andy van de Vossenberg (zang/gitaar), Mark Welten (bas/zang), Dirk Delisse (gitaar/zang) en Rens van den Tillaer (drums/zang)  zijn al vier jaar actief in binnen- en buitenland. Ze hebben maarliefst 160 shows gespeeld, met als persoonlijk hoogtepunt het Taubertal Festival in Duitsland (2007). The 101’s stonden in het voorprogramma van o.a. De Heideroosjes en Peter Pan Speedrock, en hun muziek sluit hier dan ook naadloos bij aan.

 De EP start goed met het nummer  “Worth for Nothing”, waarbij het tempo er meteen lekker in zit. Bij het volgende nummer, “Get what you deserve”, heb ik twijfels over het intro van het nummer. Het klinkt voor mijn gevoel niet helemaal lekker (in tegenstelling tot het rest van het nummer). Misschien zijn de stemmen van de mannen van The 101’s toch meer geschikt voor het rauwe werk. 

De overige twee nummers knallen weer lekker uit de speakers. De meerstemmige delen van de nummers geven de nummers nog wat extra power en het gitaar- en drumwerk zit goed in elkaar. Dit alles smaakt naar meer en komt professioneler over dan voorheen. Kom maar op met het album!

Tracklist:
1. Worth for Nothing
2. Get  What  You Deserve
3. Take You Time, Nobody’s Gonna Fool You
4. Dead Man Walking