[singlepic id=16440 w=320 h=240 float=right]The Asteroids Galaxy Tour, wie kent deze band nog niet? Eind vorig jaar werden ze gevraagd voor de inmiddels bekende Heineken-commercial “The Entrance” waar zij hun nummer “The Golden Age” ten gehore brengen.

The Asteroids Galaxy Tour is een Deense band die eigenlijk bestaat uit 2 leden; Mette Lindberg (de blonde zangeres) en Lars Iversen (songwriter), beide verantwoordelijk voor alle nummers. Hun muziek is wat moeilijk te plaatsen in een genre. De een ziet veel overeenkomsten met B52, de ander meer met het jaren “60-70”- geluid. In een recensie staat iets over Lego-soul (de Lego komt uit Denemarken!); laten we het daarop maar houden. Vanavond treden ze op in een uitverkochte Oosterpoort in Groningen (kleine zaal) wat in eerste instantie een grote zaal lijkt door de leegte. Maar vlak voor aanvang stroomt de zaal snel vol met voornamelijk jong publiek.

Het voorprogramma word verzorgt door de Nederlandse band Color Ones die het publiek goed opwarmt.

De show van The Astroids Galaxy tout begint met een mooie intro van het nummer “Dollars in the Night”. Mette start eerst met een zilver jasje dat bij aanvang van hun derde nummer “Lady Jesus” uitgaat waarna het publiek een mooie, sexy zangeres ziet in een felrood pakje, half open met een eveneens felrood bikinitopje eronder. Het vierde nummer en tevens hun huidige hit “Heart Attack”, sluit daar feilloos op aan.

[singlepic id=16441 w=320 h=240 float=left]De band maakt er een mooie show van. Soms doet het mij denken aan de films van  Austin Powers. Het optreden is strak, soms lekker bombastisch met een goede blazerssessie (vooral met het nummer “When It Comes To Us) en swingend waarbij weinig gepraat wordt en meestal alleen in Deens-Nederland “Dank jullie wel” word gezegd. Een geoliede show zoals ik dit van hun gewend ben. En de iele stem van Mette waar soms wat commentaar op is? Ik heb dit niet als storend ervaren.

De gespeelde nummers komen voornamelijk van het nieuwe album “Out of Frequency”. Uiteraard worden ook de bekende hits gespeeld met natuurlijk “The Golden Age” als belangrijkste toegift. Maar ook “Suburban Space Invader”, “Major” en vooral het mooie rustige “Out Of Frequency” zijn eigenlijk potentiele hits die goed uit de verf komen. The Asteroids Galaxy Tour is geen onbekende band meer in Nederland en na precies 60 minuten spelen en twee toegiften is het optreden om kwart voor elf voorbij en zie ik het publiek met een voldaan gevoel richting huis of naar de merchandise-stand gaan waar de band nog handtekeningen uitdeelde en met de fans op de foto gaat.

Het is een mooie avond!

[nggallery id=1384]