Met The Biaritz Boys als headliner is het thema voor vanavond Surf. Een genre wat niet oververtegenwoordigd is in The Rambler, en waarschijnlijk alleen al daarom een bepaalde aantrekkingskracht op mij heeft. Naast de vele rock (gerelateerde) optredens is het gewoon heerlijk om eens wat heel anders te zien en te horen.  Dat ik niet de enige ben die de bands van vanavond wil horen blijkt al uit de flinke toeloop van bezoekers: met een aangekondigde aanvang van 21:30 uur is het rond dit tijdstip al lekker gevuld. Daar beide bands echter een niet al te lange setlist hebben is besloten om de aanvang een beetje naar achteren te schuiven. Kortom: nog eventjes geduld hebben…

[singlepic id=12516 w=320 h=240 float=left]The Sticky Tits mogen de spits afbijten. Met hun aankondiging volgt echter ook al meteen de mededeling dat zij geen echte surf band zijn, maar dat ze dit vermengen met rock ’n roll en een vleugje punk. Zo’n drie kwartier later zijn ze door de nummers heen, en is ’t ze gelukt om een genengde indruk bij me achter te laten. Gemengd, omdat de strakeheid waarmee de band speelt, niet constant is:   een aaneenschakeling van ups en downs waardoor sommige nummers niet echt goed uit de verf komen. Positief echter vind ik ’t lef waarmee de heren verschillende muziekstromingen door elkaar mixen: waar bas & drums toch duidelijk surf-georienteerd zijn, zijn de gitaar en zang dit helemaal niet. Het zal bij een aantal mensen kippevel op kunnen wekken van afgrijzen, zelf kan ik het afwijken van gebaande paden erg waarderen. Dus hoewel niet in alle opzichten even lovend, heeft de band wel een verrassende indruk achter weten te laten.

[singlepic id=12535 w=320 h=240 float=right]The Biaritz Boys daarintegen vertegenwoordigen pure surf. Een snelle blik op het podium roept meteen al een gevoel van herkenning op: beide bands van vanavond maken gebruik van de zelfde bassist. Identieke outfits en een zonnebrilletje completeren de overduidelijk zelfverzekerde performance van dit gezelschap. Het podium wordt gelaten voor wat het is, en beurtelings wordt er een showtje tussen het publiek gegeven: een showelement met (gepaste) arrogantie maakt het muzikale gebeuren helemaal af. Inhoudelijk minder grensverleggend, maar muzikaal gezien toch een treetje hoger heeft deze band een heerlijk optreden gegeven!

[nggallery id=1033]

[nggallery id=1034]