De vier leden van de Duitse hardcore band The Blackout Argument hebben er een jaar over gedaan om hun derde album “Detention” te schrijven en op te nemen. Het resultaat is een gevarieerd album met een ruw randje.

Dit ruwe randje zorgt ervoor dat het album niet te strak klinkt en de energie, die kenmerkend is voor hardcore, er vanaf spat! Het tempo zit er goed in en toch krijgt de luisteraar af en toe de gelegenheid om bij te komen tussen het stuiteren door.

In een aantal nummers is subtiel gebruik gemaakt van dialogen uit de film The Breakfast Club. In deze film moeten totaal verschillende studenten nablijven in hetzelfde lokaal, wat leidt tot onverwachte vriendschappen.

Het album bevat 5 gastoptredens van voor mij onbekende zangers met een stem die niet altijd even goed bij het nummer past. Dit is dan ook het enige minpuntje. In “Overweight Against Heartattacks” worden we onverwachts getrakteerd op een stukje rap in het Duits door rapper Casper wat wel lekker klinkt en weer voor extra variatie zorgt.

“Detention” is een op en top hardcore album zonder poespas met voldoende variatie om de luisteraar veertien nummers lang te boeien. Met dit album als tijdverdrijf is nablijven geen straf!