Twee jaar na het uitstekende album Man up komen de Deense rockers van The Blue Van met de uitstekende opvolger Love shot op de proppen. Het vierde album van de band tot nu toe.

Op Love shot is in vergelijking met Man up wel een lichte koerswijziging te constateren. De jaren 60 en 70 invloeden zijn wat meer naar achtergrond verdwenen waardoor de sound wat meer van deze tijd is. Het knappe is echter dat de songs qua melodie niets aan kracht verloren hebben en nog steeds zeer aanstekelijk en catchy blijken te zijn.

De eerste helft van het album is echt ijzersterk. Mama’s boy, Run to the sun, het titelnummer en Beg like a dog zijn allen onweerstaanbaar. Toch staan er ook verder geen slechte nummers op waarbij Loser takes it all en het geweldige Hole in the ground er extra positief uitspringen. Vooral Hole in the ground zal het live ongetwijfeld goed doen.

Toch komt ook het soundje van Man up af en toe bovendrijven. Luister maar naar Evil en het heerlijke Fame and glory. Ook afsluiter You live, you learn, you die is een juweeltje en een perfect slot van een verrassend goed album. Voor liefhebbers van aanstekelijke rockmuziek met invloeden van de jaren 60/70 en overgoten met een lekker modern sausje is Love shot een absolute aanrader.

De muziek van The Blue Van is volop te horen in Amerikaanse series als 90210, CSI New York, Private Practise, NCIS en Scrubs. Het zou mooi zijn als Love shot de definitieve doorbraak voor de band zou betekenen. Begin april komen de heren voor een drietal optredens naar Nederland. Ga dat zien! (Release datum 18 maart)