Man Up is het derde album van deze jonge Deense band die inmiddels al het podium hebben gedeeld met bands als Jet, Franz Ferdinand, The Killers en Razorlight. Twee songs van dit album (het titelnummer en Silly boy) zijn inmiddels ook al gebruikt in tv-series als CSI:NY, Beverly Hills 90210 en Scrubs.

The Blue Van staat garant voor een aanstekelijk portie rockmuziek waarvan de invloeden vooral uit de jaren zestig lijken te komen, en dan met name van bands als The Small Faces en The Kinks. De songs op Man Up hebben veel overeenkomsten met deze legendarische bands maar hebben uiteraard wel een moderne sound en worden gekenmerkt door hun uitbundigheid, inventieve gitaarloopjes, goede zang en vakmanschap. De vier heren beheersen hun instrumenten perfect. Luister maar eens naar het geweldige Out of control.

Andere hoogtepunten zijn Be home soon, Lay me down and die, The socialite, True, het lekker rockende I’m a man en de fantastische afsluiter Put my name in the sand. Ze komen weliswaar uit Denemarken maar als je niet beter zou weten zou je zweren dat The Blue Van een puur Engelse band is. En dat bedoel ik als compliment. Een prima cd!