[singlepic id=16324 w=320 h=240 float=right]Na een half uur wachten begint het optreden van The Bosshoss. Er is geen voorprogramma vandaag, dus ze krijgen meteen de klus om het publiek op te warmen en het publiek zo snel mogelijk te laten springen. Dit is niet altijd even makkelijk. Het publiek is grotendeels Duits, evenals de band. Een paar minuten later dan vastgesteld begon de band, met een mooi intro nummer van de Sonics “Boss Hoss.

Natuurlijk is de gehele band in country stijl gekleed, ze zien er dan ook allemaal uit als echte rednecks. De nummers die worden gespeeld zijn van alle albums, en na de eerste twee nummers, is het hele publiek al aan het springen. Vooral het Duitse publiek is erg fanatiek, dit zorgt wel voor sfeer in de zaal. Het derde nummer is “Hey ya” van Outkast, maar dan in Bosshoss country stijl. De zanger vraagt iedereen te gaan klappen en het gehele publiek doet mee. Ook word er uitbundig mee gezongen.

De gitarist maakt een uitstapje naar een ander nummer, “Enter Sandman”  van Metallica, maar hij vermeld daarbij meteen dat hij hier niet zo van houd en gaat snel verder met Hey ya. Hierna worden we getrakteerd op nummers als “Liberty of action”, “Shake your hips” en ook Yee-haw mag natuurlijk niet ontbreken. De drummer is zo enthousiast dat hij op het einde van een nummer per ongeluk zijn solo nog doorspeelt, wat niet de bedoeling is, maar wel grappig klinkt.

Buiten deze strak gespeelde nummers, is deze band erg goed met het opzetten van een leuke show. Zo worden er tijdens “Live it up” 8 vrouwen uit het publiek op het podium gezet. Er worden solo’s gespeeld op een wasbord, mond harmonica en zelfs een contrabass. Daarnaast speelt de drummer ook nog alleen met een snaredrum al zittend midden in het publiek! Als je dan denkt dat dit alles is dat deze band uit de kast trekt om er een spectaculaire show van te maken, heb je het mis.

Want de gitarist speelt ook nog een solo op een snaredrum, waarbij de nek van een gitaar aan bevestigd is. De solo paste wederom prima in het geheel. Deze mooie show wordt afgesloten met een cover van het nummer “Word Up”, volledig in de befaamde country stijl van Bosshoss.

Na afloop van het optreden komen de bandleden nog even in de zaal kijken om handtekeningen uit te delen en nog een paar leuke foto’s te laten maken. Het is een heel leuk optreden met veel leuke extra’s op het gebied van show en waarbij het muzikaal ook erg strak klinkt.

[nggallery id=1362]